string(1) "p"
Profielfoto van Creon Kozijnen
Creon Kozijnen
Sluisweg 2B, 3371 EV Hardinxveld-Giessendam

Gemak van een inzethor

Op warme zomeravonden is het heerlijk om de ramen open te laten. Het is alleen jammer dat je dan muggen en andere insecten vrij spel geeft.

Het gemak van een inzethor

Met een hor kun je de lastige beestjes buiten houden. Alleen wil je misschien niet het hele jaar door een hor voor je raam. In dat geval is een inzethor de oplossing. Een inzethor kun je eenvoudig plaatsen en ook weer verwijderen. Dit is ook handig wanneer je één hor voor meerdere ruimtes wilt gebruiken.

Een inzethor zonder schroeven

Dat een inzethor zo eenvoudig te monteren is, komt omdat je er geen boor en schroeven voor nodig hebt. Via een klemsysteem zet je hem gewoon in het raam. Doordat er aan de boven- en onderkant een veer zit, klemt de hor zicht vast in de opening van het kozijn. Je klikt hem dus als het ware in het raamkozijn. Overigens kun je dit soort horren ook gebruiken bij draai- en kiepramen.

Voordat je een inzethor gaat bestellen

Het succes van je nieuwe hor valt en staat met de juiste maat. Je moet daarvoor de afmetingen tussen de kozijnstijlen opmeten. Doe dit horizontaal en verticaal. De maten voor de breedte en hoogte van inzethorren variëren van 300 mm tot en met 2300 mm. Ook zijn ze met twee verschillende dieptes verkrijgbaar: 27 mm en 43 mm. Overigens is het wel belangrijk om te weten dat je een inzethor alleen in kunststof raamkozijnen kunt plaatsen.

Kies het juiste gaas

Behalve in maat zit er ook verschil in het type gaas dat voor de inzethor is gebruikt. Er is natuurlijk het standaardgaas. Maar woon je bijvoorbeeld op 10-hoog, heb je katten en ben je bang voor zenuwslopende capriolen op de vensterbank? Dan is een inzethor een ideale oplossing om toch met een gerust hart het raam open te doen. Je moet dan alleen kiezen voor een exemplaar met het sterkere aluminium gaas. Of heb je last van hooikoorts? Neem dan een inzethor met gaas met extra fijne mazen waar de pollen niet doorheen kunnen. Voor meer informatie over de diverse soorten inzethorren kun je terecht bij de klantenservice van Creon Kozijnen. Of ben je al overtuigd van de voordelen van een inzethor en weet je welke je hebben wil? Kom dan meteen naar de onlineshop van Creon Kozijnen!