Foto: 2014/luxaflex-duette-shades-koordloos.jpg

Luxaflex® koordloze Duette® Shades

Luxaflex® introduceert koordloze Duette® Shades in nieuwe collectie: lichtinval op maat door verschillende transparanties.

Een breed scala aan nieuwe kleuren, stoffen en mogelijkheden: de collectie Duette® Shades van Luxaflex® is flink vernieuwd en uitgebreid. Met Duette® Shades heb je alle vrijheid om te variëren in lichtinval en sfeer in huis. En met de nieuwe bedieningssystemen zijn lange koorden ook definitief verleden tijd.

Op het gebied van kindveiligheid is een flinke slag geslagen. Er bungelen geen lange touwen meer voor het raam. In plaats daarvan bepaal je de lichtinval met de SmartCord®: een intrekbaar koord met een standaard lengte. Een andere bedieningsoptie is LiteRise®, hiermee ga je helemaal koordloos te werk door het gebruik van een handgreep.

Luxaflex Duette Shades.

De twee nieuwe bedieningssystemen wonnen onlangs een iF Product Design Award in de categorie Furniture and Home Textiles. De jury prijst het gebruiksgemak en de hoge mate van veiligheid die SmartCord® en LiteRise® bieden. Ook over het design, de afwerking en de materiaalkeuze van beide bedieningssystemen is de jury van de iF Awards enthousiast.

Lichtinval op maat

De Duette® Shades zijn in drie verschillende transparanties te verkrijgen. Per raam kan bepaald worden hoe groot de lichtinval is en voor welke transparantie gekozen moet worden. Hierdoor krijgt ieder raam dezelfde uitstraling, terwijl de mate van lichtinval per venster gereguleerd kan worden. Je kunt bovendien kiezen voor een Top Down/Bottom Up-functie, waarmee de raambekleding op iedere gewenste positie op het raam geplaatst kan worden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de Duette® Shades bij raampartijen aan de straatkant halverwege het raam te hangen. Hierdoor creëer je voldoende lichtinval maar verminder je tegelijkertijd de inkijk in de woning.

Luxaflex Duette Shades.

Naast verschillende mate van transparanties, biedt Luxaflex® met de Duette® Shades talloze kleuren en stoffen aan. Je kunt kiezen voor zonwering in één kleur - de FullTone stoffen - of voor de DuoTone stoffen waarbij de achterkant wit is. De witte kleur levert een uniforme look aan de buitenkant op en houdt in de zomer de warmte buiten. Energiebesparing is een groot thema binnen Luxaflex®. Door de unieke honingraatstructuur van de Duette® Shades kun je bij enkel glas het warmteverlies met wel 60% terugdringen.

Luxaflex Duette Shades.

'De Duette® Shades van Luxaflex® zijn ideaal als je wilt variëren in je interieur. Door af te wisselen met de Top Down/Bottom Up-functie, creëer je namelijk heel eenvoudig een andere sfeer in je woning,' zegt Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland. 'Met de toepassing van kindvriendelijke oplossingen SmartCord® en LiteRise® zijn de Duette® Shades nu ook nog meer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.'

Meer informatie: www.luxaflex.nl

Publicatiedatum: 11 maart 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties