Plissé of Duette®: Wat is het verschil?

Zowel plissé- als Duette® gordijnen zijn een veelzijdig en decoratief raamdecoratie product. Het grootste verschil zit in het type stof.

De vraag wat precies het verschil is tussen plissé- en Duette® gordijnen is er een die ons met enige regelmaat gesteld wordt. Het leek ons dan ook een goed idee om deze eens uitgebreid toe te lichten, zodat je niet langer in dubio hoeft te zitten als je je oriënteert op één van deze twee kandidaten.

Plissé- en Duette® gordijnen lijken op het eerste oog niet veel van elkaar te verschillen, maar hebben afzonderlijk van elkaar wel degelijk eigenschappen die passen bij andere woonwensen. Goed om te weten is dat beide varianten geschikt zijn voor vrijwel iedere raamvorm.

Stof met sierlijke harmonica plooien

Zowel plisségordijnen als Duette® gordijnen zijn een veelzijdig en decoratief raamdecoratie product. Het grootste verschil zit in de stof. Een plissé bestaat uit één laag gevouwen stof, die zich vervolgens als een harmonica opvouwt wanneer deze wordt opgetrokken. Een Duette® daarentegen bestaat uit twee geplisseerde stoffen, waardoor de koorden niet of nauwelijks zichtbaar zijn.

plisségordijnen op maat Duette® op maat

Slim staaltje energiebesparing

Doordat een Duette® gordijn bestaat uit twee lagen stof, ontstaat er een unieke isolerende eigenschap. De twee stoffen vormen een honingraatstructuur, waardoor de lucht ertussenin langer blijft hangen. In de zomer blijft de warmte hierdoor beter buiten en in de winter beter binnen.

Als je kiest voor Duette® heb je de mogelijkheid om zowel een transparante als verduisterende stof te verwerken in het product (dag & nacht model). Zo kun je een woonruimte als de slaapkamer goed verduisteren, maar ook voorzien van voldoende daglicht mét behoud van privacy.

Duette® dag en nacht model

Interieurproof én geschikt voor (half)ronde ramen

Ondanks dat plisségordijnen in vergelijking met een Duette® uit slechts één laag bestaan, heeft een plissé weer andere voordelen. Een mooi voorbeeld hiervan is dat plisségordijnen in (half)ronde ramen geplaatst kunnen worden, dit is niet mogelijk bij Duette®.

De plisségordijnen zijn verkrijgbaar in zowel transparante als verduisterende stoffen. Doordat de koorden van een plisségordijn echter door gaatjes in de stof lopen, is dit type raamdecoratie doorgaans minder verduisterend dan een Duette®.

Plisségordijnen  Duette® gordijnen

Duette® en plissé op maat

Zonnelux maakt zowel Duette® en plisségordijnen helemaal op maat. Overweeg je één van deze twee raamdecoraties, dan is het belangrijk om te weten dat er een verschil zit in het kostenplaatje. In het algemeen zijn plisségordijnen goedkoper dan Duette Shades®. Benieuwd naar de volledige prijsopgave? Bezoek dan een Zonnelux-specialist of vraag een kleurstaal aan om de producten te vergelijken.

Weet jij welk type raamdecoratie het beste past in jouw huis en bij jouw woonwensen? Bezoek dan één van onze Zonnelux-specialisten en vind de ultieme match! Eerst even op je gemak thuis onze collectie bekijken? Vraag dan hier alvast de brochure aan of download deze eenvoudig.