Profielfoto van Zonnelux
Zonnelux
Corridor 4a, 5466 RC VEGHEL
maandag
Gesloten
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
Gesloten
donderdag
Gesloten
vrijdag
Gesloten
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Het verschil tussen ín de dag of óp de dag

‘In de dag’ en ‘op de dag’. Het zijn beide termen die je gegarandeerd tegenkomt zodra je begint aan je zoektocht naar nieuwe raamdecoratie.

‘In de dag’ en ‘op de dag’. Het zijn beide termen die je gegarandeerd tegenkomt zodra je begint aan je zoektocht naar nieuwe raamdecoratie. Ons volledige assortiment kan zowel ín de dag als óp de dag gemonteerd worden. Denk aan houten of aluminium jaloezieën, Duette®, plisségordijnen, rolgordijnen of vouwgordijnen.

Je hebt intussen hoogstwaarschijnlijk al door dat het om twee verschillende monteermogelijkheden gaat. De populairste optie voor het monteren van raamdecoratie is doorgaans ‘in de dag’, omdat de raamdecoratie op deze manier één wordt met het raam of kozijn.

Moderne ‘in de dag’ montage

Deze optie wordt, zoals we al eerder benoemden, het meest gekozen bij de montage van uiteenlopende soorten raamdecoratie. Dat komt doordat het zorgt voor een strakke uitstraling van het gemonteerde product. Het wordt namelijk bevestigd aan de binnenzijde van het kozijn (of omliggende muren), waardoor je nieuwe jaloezieën, plissé, rolgordijnen of vouwgordijnen geen overbodige ruimte innemen in de betreffende woonruimte. Daarnaast is dit een geschikte keuze als je diepere kozijnen hebt. De raambekleding valt er dan perfect tussen. Het is in dit geval wel van belang dat alles zeer nauwkeurig wordt opgemeten. Een klus waar onze Zonnelux specialisten je natuurlijk graag bij helpen.

Praktische ‘op de dag’ montage

Ondanks dat deze optie over het algemeen minder vaak wordt gekozen, wil het niet zeggen dat deze minder praktisch of mooi is. Zo is deze vorm van montage zeer functioneel wanneer je kozijnen te smal zijn voor ‘in de dag’ bevestiging óf wanneer je ruimte wilt creëren voor het openen en sluiten van de aangrenzende ramen. Als je je nieuwe raamdecoratie ‘op de dag’ monteert, worden deze op het plafond of vlak boven het raam op de wand bevestigd.

Meer inspiratie opdoen voor je nieuwe jaloezieën, shutters of rolgordijnen? Bekijk dan eens onze uitgebreide inspiratiepagina voor een aantal mooie voorbeelden van zowel ‘in de dag’ als ‘op de dag’ montage, vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan, bekijk onze brochure of bezoek een Zonnelux specialist.