Elektrische vouwgordijnen

Zoals bij de meeste soorten raamdecoratie zijn vouwgordijnen ook als elektrische variant leverbaar.

04 September 2019


Er zijn verschillende voordelen om het elektrisch te bedienen. Het kan voorkomen dat je ramen zo groot of hoog zijn dat het bedienen met de hand bijna niet te doen is. De kracht van de motor van elektrische vouwgordijnen ligt hoger dan wat met de hand bediend kan worden. Het kan ook zo zijn dat je niet eens bij de ramen kunt omdat er een bankstel voor staat. Of dat je zoveel ramen hebt naast elkaar dat handbediening te veel werk is. Bijkomend voordeel is dat de vouwgordijnen ook op een tijdklok kunnen. Handig als je ’s ochtends wakker wordt dat ze naar een bepaalde stand gaan. Ook handig wanneer je op vakantie bent waardoor het lijkt of je woning bewoonbaar is.

Er zijn verschillende soorten elektrische vouwgordijnen. Er zijn systemen op 230V waar een stroompunt nodig is, maar er zijn ook motoren die de voeding van een batterij krijgen. Deze batterij kun je dan eens per 10 maanden opladen. Deze zijn ideaal voor ramen waar geen stroom voorzien kan worden. In het verleden waren er ook vouwgordijnen op 24V maar deze worden nagenoeg niet meer toegepast.

Naast het verschil in de stroom zijn er nog meer opties. Zo kun je ook kiezen hoe je de elektrische vouwgordijnen gaat bedienen. Doe je dit met een afstandsbediening? Dan zijn er motoren met een ingebouwde ontvanger die wordt bediend door de afstandsbediening. Naast de afstandsbediening kun je deze motoren ook bedienen met een app op je telefoon en/of tablet. Tegenwoordig komt het ook staat vaker voor dat er in de woning een domotica systeem wordt aangelegd. Dit is de algemene bediening van je woning. Je hebt hierbij een centrale kast waar alles wat je wilt bedienen bij elkaar komt. Via actoren kun je dan de vouwgordijnen bedienen. De uitgebreide domotica systemen bieden je dan de mogelijkheid om scenario’s aan te maken. Bijvoorbeeld een stand “tv kijken”. Dan dimmen er een aantal lampen, de vouwgordijnen gaan automatisch naar beneden en de thermostaat gaat naar 21 graden bijvoorbeeld.

Ander voordeel van vouwgordijnen is dat het stoffenaanbod bijna onbeperkt is. Nagenoeg iedere gordijnstof kun je gebruiken voor vouwgordijnen. Tevens kun je dezelfde stof gebruiken voor zowel vouwgordijnen als normale gordijnen. Deze gordijnen zou je ook weer kunnen ophangen aan een elektrische gordijnrails om alles te automatiseren. Bij de gordijnen kun je dan kiezen voor een enkele, dubbele of wave plooi. Ook kun je de vouwgordijnen en gordijnen voorzien van een voering. Een gewone voering voor een luxe afwerking of een verduisterende voering voor slaapkamers. Dan zou je de stof zonder voering in de woonkamer kunnen gebruiken en op de slaapkamers ook deze stof maar dan met een extra voering. Zo krijgt de gehele woning dezelfde uitstraling.

Als je op zoek bent naar elektrische vouwgordijnen, let dan op een aantal zaken. Zoek sowieso een specialist die al meerdere opdrachten heeft uitgevoerd met elektrische raamdecoratie. Geef ook de voorkeur aan Somfy motoren, deze zijn het meest gebruikt en bieden kwaliteit en een lange garantie.

Reacties
asdf

happy birthday wishes for employeeBirthday is the perfect occasion to show your concern with employees. You may check our best collection of birthday wishes for them.

2 maanden geleden