Foto: 2017-10/Teufel boomster-1.jpg

Teufel BOOMSTER: de ghettoblaster is terug van weggeweest

De nieuwe versie van de populairste draagbare bluetooth-luidspreker van Teufel is verbeterd op basis van feedback van fans.

Nog geen drie jaar na de introductie van de oorspronkelijke BOOMSTER brengt Teufel een op diverse fronten verbeterde opvolger uit. De BOOMSTER ontvangt naast VHF-zenders nu ook digitale radio via DAB+. Het nieuwe display maakt het makkelijker om zenders te vinden en geeft nuttige informatie weer, zoals de batterijstand, basinstelling en het volume. Waar zijn voorganger met een kabelantenne werd geleverd, is de nieuwe BOOMSTER voorzien van een telescoopantenne die een optimale ontvangst waarborgt. En last but not least zorgt de nieuwe ergonomische handgreep voor meer comfort.

Alle feiten in één oogopslag:
- een verbeterde opvolger van de stereo bluetooth-radio met downfire subwoofer
- 3-kanaalsysteem: 2 tweeters, 2 midrange speakers en één subwoofer voor gedetailleerde hifi audio met een vol basgeluid
- bluetooth 4.0 met apt-X® en NFC voor draadloze overdracht in cd-kwaliteit
- DAB+ en FM-RDS-radio met vier zenderknoppen, een automatische zoekfunctie en een optimale ontvangstkwaliteit dankzij een nieuwe telescoopantenne
- ingebouwde voorziening voor handsfree bellen in de hele ruimte
- uiterst krachtige lithium-ionaccu met een speelduur tot 10 uur
- accu vervangbaar door 8 AA-batterijen voor een speelduur tot 6 uur
- goed leesbaar en dimbaar display voor een intuïtieve bediening en het eenvoudig vinden van zenders
- audio-ingang (AUX), USB- oplaadpoort voor smartphones en tablets, nieuwe ergonomische draaggreep
- per direct bij voorinschrijving bestelbaar voor een prijs van 344,99 euro. Levering vanaf begin november, 50 euro korting voor de eerste 1.0000 voorbestellingen.

Luisteren, evalueren en verbeteren
275 klanten hebben de BOOMSTER beoordeeld en kenden daarbij een gemiddelde score van 4,43 toe op een schaal van 1 tot 5. Meer dan 91% waardeert de stereo bluetooth-radio met vier of vijf sterren. “We zijn natuurlijk enorm blij met deze bijval”, zegt marketing manager Sebastian Drawert. “Maar dat betekent allerminst dat we op onze lauweren gaan rusten Integendeel: het was een uitdaging om dit populaire product nog verder te verbeteren en te voldoen aan de wensen van onze fans.”

Urenlang draadloos genieten van hifi-geluid
Iedereen weet dat met muziek alles beter gaat. De BOOMSTER kan zowel analoge als digitale radio ten gehore brengen of muziek streamen via bluetooth vanaf een smartphone of via streamingdiensten. Met twee tweeters, twee midrange speakers en een 90 mm subwoofer creëert de BOOMSTER een vol en gebalanceerd geluid. Met een speelduur van 10 uur biedt de accu ondersteuning voor lange luistersessies. Dankzij het optioneel gebruik van batterijen kunnen feesten zelfs doorgaan als de accu leeg is. Wanneer de batterij van de mobiele telefoon leeg raakt, kan die worden opgeladen via de USB-oplaadpoort op de BOOMSTER. Uiteraard is het ook mogelijk de speaker met de meegeleverde adapter op het stroomnet aan te sluiten.

Laat zien wat je afspeelt
Het nieuwe display van de BOOMSTER bevindt zich achter het rooster aan de voorzijde en vereenvoudigt het zoeken naar zowel analoge als digitale radiozenders. Het display geeft daarnaast het volume, de basinstelling, de geselecteerde ingang en het accuniveau weer.

Accessoires, prijs en beschikbaarheid
De Puck Control-afstandsbediening (link naar webshop) maakt het mogelijk om het volume en de ingangsselectie in een handomdraai te regelen. Dit accessoire is verkrijgbaar voor een prijs van 39,99 euro. De BOOMSTER kan per direct bij voor inschrijving worden besteld via www.teufel.de voor een prijs van 349,99 euro. De eerste 1.000 klanten die de nieuwe BOOMSTER vooruitbestellen, ontvangen 50 euro korting. De BOOMSTER wordt naar verwachting vanaf november 2017 geleverd.

Reacties