Teufel RADIO ONE hifi-wekkerradio

De Teufel RADIO ONE biedt zowel klassieke FM-radio als digitale radio via DAB+. Alle belangrijke functies kunnen rechtstreeks worden bediend via knoppen aan de voorkant van de wekkerradio. Gebruikers kunnen kiezen tussen twee verschillende alarmen en een sleeptimer en tussen bluetooth, FM en DAB+. Ontdek meer in de review.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik ben Ramon en ik heb de wekkerradio getest voor in de slaapkamer van mijn dochter.

Het eerste gebruik

Ik ben begonnen met het verbinden van de smartphone met Bluetooth. Dit ging vrij snel en makkelijk. De wekkerradio stond gelijk tussen de beschikbare apparaten en verbinden maar. De Radio One heeft ook een adapter waarmee je hem op het stopcontact kunt aansluiten. Daarnaast is er ook een USB-poort om hem te verbinden met een computer of laptop. Je kunt dus vanuit meerdere plekken muziek streamen. De Teufel RADIO ONE heeft ook DAB+ voor waardoor je veel publieke en commerciële radiozenders in digitale kwaliteit kunt ontvangen. Dit zijn zowel landelijke als regionale zenders. Je kunt de zenders kiezen door middel van een alfabetisch overzicht. Je hoeft de zenders dus niet langer op basis van frequentie te zoeken. Zoals ik al aangaf is de Teufel RADIO ONE ook voorzien van Bluetooth aansluiting. Op deze manier kun je hem aan nog meer afspeelapparaten koppelen. Erg functioneel dus met meerdere mogelijkheden voor aansluiting.

Strak uiterlijk

Persoonlijk vind ik de wekkerradio een zeer mooi design hebben. Matcht ook perfect met het interieur van de slaapkamer. Daarnaast staat de Teufel ONE ook erg stevig op het nachtkastje. Als je de wekkerradio in je handen hebt dan voel je ook als ware dat de kwaliteit erg goed is.

Handig te bedienen

Je kunt de wekkerradio bedienen met de multifunctionele draaischijf aan de bovenkant, voorzien van ribbels. Dit gaat erg makkelijk en door de ribbels kan je vinger niet wegglijden. Je gebruikt deze knop als volumewiel, maar ook om te wisselen van radiostation. Dan zitten er aan de bovenkant een aantal knoppen om één of meerdere alarmen in te stellen. De draaischijf in het midden fungeert ook als snooze-knop. Op het display wordt weergegeven welk radiostation er momenteel beluisterd wordt. De tijd kan worden weergegeven in een 12 of 24-urige klok. Het kiezen hiervan vind ik altijd erg prettig.

Zuiver geluid

Ik vind dat de wekkerradio een uitstekend en zuiver geluid geeft. Er zit een goede bass in, die vanuit de achterkant komt. Je voelt de vibraties dan ook als je je hand de achterkant aanraakt. Je kunt de wekkerradio dus ook continu als bluetooth-speaker gebruiken.

Conclusie

Ik ben zeer tevreden met de wekkerradio Teufel RADIO ONE. Je kunt echt goed wakker worden met het fijne geluid van deze wekkerradio. Hij heeft veel verschillende aansluitmogelijkheden en is dus ook prima als speaker te gebruiken. De Teufel RADIO ONE kan ik zeker van harte aanbevelen.

.....
Reacties