Foto: 2014/Evoke-D2-D4-radio-Pure.jpg

Pure breidt uit met digitale radio's Evoke D2 en Evoke D4

Nieuwe Bluetooth-modellen maken draadloos streamen mogelijk met de digitale radio's Evoke D2 en Evoke D4 Pure.

Pure introduceert de Evoke D2 en Evoke D4, de derde en vierde generatie van één van 's werelds meest iconische digitale radio's. De Evoke is een radio die synoniem is geworden voor digitale radio. Sinds zijn introductie zijn er al meer dan een miljoen exemplaren van verkocht, waarmee de Evoke één van de populairste en meest geliefde digitale radio's ter wereld is.

De nieuwe modellen van de Evoke zijn voorzien van een fris en strak uiterlijk, verbeterde audio en een reeks van nieuwe functies. Gebruikers kunnen kiezen tussen de Evoke D4 (adviesprijs €179.99) of Evoke D2 (adviesprijs €129.99); twee draagbare digitale en FM-radio's met een afwerking van echt walnoot- of eikenhout. Daarnaast hebben ze de keuze voor de Evoke D4 met Bluetooth (adviesprijs €199.99) en de Evoke D2 met Bluetooth (adviesprijs €149.99), die beiden worden geleverd met een strakke afwerking van echt hout in de kleuren ‘domino’ (zwart) of ‘glacier’ (gletsjerwit) in combinatie met Bluetooth-technologie voor eenvoudig draadloos streamen.

Nick Hucker, senior director Sales en Marketing bij Pure: “Pure vervulde een pioniersrol in de revolutie van digitale radio met de oorspronkelijke Evoke-1, die nu 12 jaar oud is. We hebben uiterst sterke digitale radioproducten voor thuis en in de auto op de planning staan, die optimaal aansluiten bij de behoeften van consumenten. Deze categorie zal zich de komende jaren steeds verder ontwikkelen en langzaam maar zeker steeds meer gemeengoed worden.”

De nieuwe modellen van de Evoke D4 bouwen voort op de sterke track record van Pure in Brits technisch en ontwerpvernuft. De producten zijn met de hand geoptimaliseerd om een marktleidende audiokwaliteit te bieden en voorzien van de allerlaatste digitale geluidsversterkingstechnologie. Het team van audiotechnici van Pure heeft voor beide modellen audioprofielen ontwikkeld die zijn geoptimaliseerd voor digitale radio en draadloos streamen.

Beide nieuwe modellen van de Evoke D4 zijn gebruiksvriendelijker dan ooit en worden geleverd met een slim vormgegeven afstandsbediening. Met de aanraakgevoelige Snoozehandle kunnen gebruikers het alarm eenvoudig in de sluimerstand zetten. Andere functies zijn onder meer een ingang voor een iPod/MP3-speler, een optionele heroplaadbare F1-batterijeenheid (adviesprijs €49.99) die garant staat voor 50 uur draagbaar luisterplezier, 30 voorkeurzenders met vier sneltoetsen, keuken- en slaaptimers, een wekfunctie op basis van een alarmtoon of radio en een aansluiting voor een stereohoofdtelefoon.

De Evoke D2 en Evoke D2 met Bluetooth ontlenen hun ontwerp aan de Evoke, maar bezitten een duidelijke eigen identiteit dankzij hun compacte formaat, dat ze ideaal maakt voor gebruik in de keuken.

Hucker vervolgt: “Steeds meer consumenten zijn op zoek naar frisse en hedendaagse audioproducten die passen binnen hun woninginterieur. De grootte van deze producten speelt vaak een bepalende rol bij hun keuze. We komen tegemoet aan deze behoefte met de compacte Evoke D2 en bieden klanten de optie om gebruik te maken van de bekroonde functies van de Evoke in een compacter formaat, met behoud van een groots geluid.”

De Evoke D2 maakt gebruik van uiterst energie-efficiënte audioversterking van klasse D en staat daarmee garant voor optimale geluidskwaliteit, een uitmuntende batterijduur en een laag stroomverbruik. Toonaangevende functies zijn onder meer een ingang voor een iPod/MP3-speler, alarm-, slaap- en sluimertimers, 20 voorkeurzenders (10 DAB en 10 FM) en een keukentimer. De radio kan daarnaast ook mee op reis worden genomen dankzij ondersteuning voor de optionele B1 batterij (adviesprijs €49.99), die per oplaadbeurt meer dan 30 uur draagbaar luistergenot biedt.

De modellen van de Evoke D2 en Evoke D4 zijn nu in Nederland verkrijgbaar bij Media Markt, Saturn, RadioWinkel, bol.com en Coolblue. Kijk op www.pure.com voor meer informatie.

Drie jaar garantie

Recent introduceerde Pure een nieuwe garantie van drie jaar, als blijk van het ambachtelijke en technische vakmanschap dat ten grondslag ligt aan zijn bekroonde productreeks. De nieuwe garantieregeling is onderdeel van een uitgebreid klantenserviceprogramma dat voorziet in gratis ondersteuning tijdens de volledige productlevensduur en de mogelijkheid van reparatie na de garantietermijn tot zes jaar na de aanschafdatum. De nieuwe garantie is uitgebreid met één jaar en is van toepassing op producten die op of na 1 mei 2014 zijn aangeschaft. Pure is één van de weinige audiomerken die een garantie van drie jaar biedt, en één van de weinige bedrijven in zijn soort die zijn producten in eigen beheer ontwerpt en produceert in het Verenigd Koninkrijk in plaats van het Verre Oosten.

Meer informatie: www.pure.com

Publicatiedatum: 29 augustus 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties