Foto: BeoPlay-S8-Bang-Olufsen

BeoPlay S8 stereo-luidspreker

De BeoPlay S8 is het nieuwste B&O PLAY luidsprekersysteem. De set bestaat uit een subwoofer en twee satellietluidsprekers.

De BeoPlay S8 stereo-luidspreker is compatibel met alle muziekbronnen van alle merken. Het compacte systeem produceert een voor Bang & Olufsen kenmerkende high-end geluidskwaliteit. Het design van de BeoPlay S8 is cool en subtiel en heeft een herkenbaar Scandinavische touch.

Hoogwaardig en flexibel

De afzonderlijke elementen van de BeoPlay S8 zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals aluminium uit één stuk. Het geparelstraald aluminium zorgt voor een stabiele geluidskwaliteit, een algehele stevigheid en creëert een ononderbroken vloeiende belijning. De BeoPlay S8 past zich naadloos aan de mobiele levensstijl van het jeugdige B&O PLAYpubliek aan. De subwoofer kan op een centrale plek in de ruimte, in een hoek of achter een meubel worden geplaatst. De satellietluidsprekers vinden hun plek op de muurbeugels of tafelstands.

Alles draait om geluid

De populaire BeoLab 14 van Bang & Olufsen stond model voor de BeoPlay S8. Het geluidsprofiel is dan ook puur en natuurgetrouw zonder tweaks of te zware accenten. Het relatief compacte formaat van de 8-inch subwoofer produceert een overtuigend basgeluid met een frequentiebereik van 20-150 Hz. De subwoofer ontleent zijn vermogen aan een 280 watt klasse-D versterker.

De satellietluidsprekers zijn ieder uitgerust met een 2,5-inch full range luidspreker-driver, aangestuurd door een 140 watt klasse-D versterker die in de subwoofer zijn geplaatst. De versterkers verzorgen de individuele toonregeling van de afzonderlijke driver-units.

Compatibel met alle muziekbronnen

De BeoPlay S8 produceert een high-end digitaal geluid op alle muziekbronnen van alle merken. Van streaming-hubs zoals Apple AirPort Express en Sonos Connect of op een gangbare geluidsversterker of -ontvanger. Bovendien kan de BeoPlay S8 op de BeoPlay V1 en alle Bang & Olufsen-televisies worden aangesloten.

Prijs

Het nieuwe luidsprekersysteem is vanaf nu verkrijgbaar bij de Bang & Olufsen-dealers en via de B&O PLAY online store (beoplay.com). Prijs vanaf € 1.199. Tafelstands en muurbeugels worden standaard bijgeleverd.

Over de designer

Het design van de BeoPlay S8 is van de hand van Torsten Valeur, een veelvuldig voor zijn werk onderscheiden Deens industrieel ontwerper. Valeur staat aan het hoofd van het legendarische bureau David Lewis Designers. Valeur zoekt naar originele oplossingen die op het eerste oog verrassend overkomen, maar al snel worden geaccepteerd als vanzelfsprekend en intuïtief.

Meer informatie: www.beoplay.com/S8

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties