Foto: pexels-william-mead-6040783

Hoe je met slimme montagesystemen meer zonnepanelen op een kleiner dak kunt installeren

Ben je bang dat jouw kleine dak niet geschikt is voor zonnepanelen? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn!

Adine 22 Mei 2023

Met slimme montagesystemen kun je meer zonnepanelen kwijt dan je denkt, zelfs op een kleiner dak. Of je nu in een gezellig rijtjeshuis woont of een compact appartement, dit artikel zal je laten zien hoe je optimaal gebruik kunt maken van jouw beschikbare dakruimte en het potentieel van zonnepanelen kunt maximaliseren. Meteen aan de slag? Kijk dan eens naar het aanbod van Blubase, montagesysteem zonnepanelen voor elk soort dak.

Slimme Montagesystemen: De sleutel tot efficiëntie

Slimme montagesystemen zijn ontworpen om de beschikbare ruimte op je dak optimaal te benutten. Ze kunnen op verschillende manieren worden geïnstalleerd en aangepast aan de vorm en grootte van je dak. Het resultaat? Meer zonnepanelen op je dak, wat betekent dat je meer zonne-energie kunt opwekken. Hierdoor draag je bij aan een duurzame planeet en bespaar je flink op energiekosten. 

Oost-west montagesystemen: Meer panelen, minder ruimte

Laten we eens kijken naar de verschillende montagesystemen! Oost-west montagesystemen zijn bijzonder effectief voor kleinere daken. In tegenstelling tot traditionele systemen die naar het zuiden zijn gericht, maakt een oost west opstelling zonnepanelen gebruik van zowel de ochtend- als de avondzon. Hierdoor kun je meer panelen op je dak kwijt en dus ook meer energie opwekken gedurende de dag.

Hoogte en hellingshoek: Klein maar krachtig

Ook kun je de hoogte en hellingshoek van de zonnepanelen aanpassen, om zo de beschikbare ruimte op je dak optimaal te benutten. Een steile hellingshoek betekent dat je meer panelen in rijen kunt plaatsen, terwijl een lagere hoogte het mogelijk maakt om panelen dichter bij elkaar te plaatsen zonder schaduw te werpen.

Individuele plaatsing: Benut elke centimeter

Voor zeer kleine of ongewoon gevormde daken kan individuele plaatsing van zonnepanelen de oplossing zijn. Dit betekent dat elk paneel afzonderlijk wordt geïnstalleerd op plaatsen waar het meeste zonlicht is, waardoor elke centimeter van je dak wordt benut. Schakel een expert in om dit goed uit te laten voeren en laat je van tevoren uitvoerig adviseren over de mogelijkheden.

Op maat gemaakte oplossingen: Afgestemd op jouw dak

Een andere optie voor kleinere daken is het gebruik van op maat gemaakte zonnepanelensystemen. Veel installateurs bieden oplossingen op maat die specifiek zijn ontworpen voor jouw dak. Deze systemen nemen de unieke kenmerken van je dak in overweging, zoals de vorm, grootte, en oriëntatie, om zo een systeem te ontwerpen dat maximale energieproductie garandeert. 

Met deze slimme montagesystemen kunnen zelfs de kleinste daken worden omgetoverd tot krachtige energiecentrales. Ga aan de slag en transformeer je kleine dak naar een duurzame energiebron!

Reacties
Anderen bekeken ook