Foto: schoonmaken-thuis-werken

Hoe belangrijk is een schoon huis voor het thuiswerken?

Het hebben van een schoon huis is erg belangrijk als je thuis aan het werken bent.

Guido van Loon

Daarom is een schoon huis van belang bij het thuiswerken

Het hebben van een schoon huis is erg belangrijk als je thuis aan het werken bent. Zo kan de beste stofzuiger aanschaffen hier flink aan bijdragen. In dit artikel vertellen wij je waarom het belangrijk is om een schoon huis te hebben als je thuis werkt en welke invloed dit op jou heeft. Lees snel verder voor meer informatie.

Je huis wordt hygiënischer

Wist je dat de beste hygiëne net zo belangrijk is voor je gezondheid als de juiste voeding eten? Een schoon huis zorgt ervoor dat er meer frisse lucht aanwezig is. Hierdoor kun je niet alleen beter je werk doen, maar zal je ook minder last van allergieën krijgen. Zo zorgen etensresten en huisvuil voor veel bacteriën, schimmels en mijten. Als je je ramen regelmatig open zet, zal er een frisse wind door je huis waaien. Je zal prettiger wakker worden, waardoor je beter kunt werken. Je hebt namelijk een stuk meer energie als je prettiger wakker wordt.

Je kunt anderen je huis zonder ongemak laten zien

Stel dat je een zakelijke vergadering hebt via Zoom of een ander programma, dan wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat anderen een schone achtergrond zien in plaats van een rommeltje. Je maakt hiermee een betere indruk op de mensen met wie je in gesprek bent. Ook als je mensen in huis verwelkomt in de pauze, wil je een goede en opgeruimde indruk achterlaten. Door te zorgen voor een schoon huis, zal je je niet snel ongemakkelijk voelen en laat je zien dat je een ordelijk type bent.

Het zal je rust in je hoofd geven

Heb je een opgeruimd huis, dan zal dit ook meer rust geven in je hoofd als je een drukke en hectische dag hebt gehad. Ben je klaar met thuiswerken, dan ben je niet meteen weer afgeleid door alle rommel en viezigheid om je heen en hoef je je niet druk te maken om alles wat je nog schoon moet maken. Dit geeft je meer rust in je hoofd aan het einde van de dag. Ook zal je een stuk gezelliger wonen in een opgeruimd huis. Rommel haalt namelijk het oog van jouw mooie interieur weg, terwijl dit juist de eyecatchers zouden moeten zijn. Probeer daarom ook om het schoonmaken goed bij te houden op de momenten dat je niet werkt of doe een afwasje tussendoor in je pauze. Als je in ieder geval elke dag een klein aantal dingen opruimt, wordt het straks niet een grote klus waar je tegenop ziet.

Reacties