Zwembadverwarming

Het verwarmen van je zwembad heeft vele voordelen. Zo kun je gedurende het hele jaar gebruikmaken van je zwembad!

Zwembadverwarming

Het water van je zwembad verwarmen tot een goede temperatuur kan op verschillende manieren. Welke verwarmingsmethode je kiest hangt af van diverse factoren. 

Duurzaam je water verwarmen

Starline biedt voornamelijk duurzame verwarmingstechnieken, zo haal je meer uit je zwembad! Voordeel is dat deze verwarmingstechnieken kostenbesparend en energiezuinig zijn. Over het algemeen kunnen we stellen dat ongeveer 27ºC een prettige watertemperatuur is  

Het water in zwembad kun je op verschillende wijzes op deze temperatuur kijgen. Hoe je de watertemperatuur gaat ophogen hangt af van jou. Een aantal methoden zorgen voor een kostenbesparing waardoor je je investering zult terugverdienen. Daarnaast kan de keuze afhankelijk zijn van de situatie waar het zwembad staat. Vraag je Starline dealer om meer informatie.

Zwembadverwarming: zonnecollectoren

Een duurzame manier om je zwemwater te verwarmen is door middel van zonnecollectoren. Zonnecollectoren worden meestal geplaatst op een dak en aangesloten op het leidingsysteem van de filterunit. Het water stroomt vervolgens door de collectoren, die door het zonlicht worden verwarmd. Het verwarmde water stroomt terug naar het zwembad.

Het aantal zonnecollectoren is afhankelijk van de grootte van je zwembad. Een afgedekt zwembad heeft bijvoorbeeld minder collectoren nodig dan een niet afgedekt zwembad.

Zwembadverwarming: Heatpipes

Heatpipes zijn warmtebuizen die bestaan uit twee glazen buizen die in elkaar passen. Hiertussen heerst een vacuüm. Deze vacuümbuizen werken daardoor als een soort 'thermoskan'.

Aan de buitenkant van de binnenste glazen buis is een coating laag opgedampt. Hierdoor warmt het daglicht dat door de buitenste glazen buis is doorgelaten de binnenste buis op. Doordat er tussen de buizen een vacuüm heerst gaat er geen warmte verloren door convectie. De speciale coating houdt warmteverlies tegen.

In de binnenste buis zit een koperen warmtepijp met daarin glycol dat zorg draagt voor een optimale warmtetransport naar de warmtewisselaar van het zwembad. Het voordeel van dit systeem is dat het al warmte genereert met daglicht. Dit in tegenstelling tot zonnecollectoren, waarbij de zon echt moet schijnen om warmte te genereren.

Meer informatie
Voor meer informatie en/of inspiratie bezoek ook onze website en/of volg ons op Pinterest. Uiteraard bent u ook welkom voor een bezoek aan één van onze dealers.