Profielfoto van Welvaere
Welvaere
Amersfoortse 96, 3862 NE Nijkerk
maandag
Gesloten
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
13:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
09:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Ontspannen in je eigen hottub

De hottub: een houtgestookt buitenbad voor gezelligheid en ontspanning op loopafstand voor uw woonkamer. Overbodige luxe? Tegenwoordig niet meer!

Ontspanning en gezelligheid: de hottub

Even lekker tot rust komen en genieten, dat is tegenwoordig wel nodig. Alles gaat steeds sneller en er komt steeds meer informatie op iedereen af. Even afstand nemen daarvan is geen overbodige luxe. Deze rust en ontspannning wordt tegenwoordig steeds vaker gevonden in een houtgestookte hot tub op loopafstand van de woonkamer.

Scandinavië

De hot tub is een houtgestookte buitenbad. Van oorsprong komt deze geweldige uitvinding van onze buren uit het noorden: Scandinavië. Daar werden de hottubs gebruikt om warm te blijven tijdens de koude wintermaanden. Dit is wereldwijd een trend geworden maar niet alleen om warm te blijven. De hottub wordt nu wereldwijd gebruikt voor ontspanning en gezelligheid met familie en vrienden. En dat nog wel in de eigen tuin!

Hottubs in Nederland

De trend van hottubs in Nederland begon met houten hottubs. Dit waren puur baden van hout waar een kachel in werd gezet in bankjes in gemaakt werden. Tegenwoordig zijn we al enkele stappen verder. Het hout had namelijk enkele nadelen:

  • Er moet altijd water in een volledig houten hottub blijven staan omdat anders het hout uitzet. Dit kan in koude wintermaanden vastvriezen.
  • De houten hottubs hebben een grote kans op lekkage als het hout gaat werken.
  • Ze zijn lastig schoon te maken. Het is lastig om met een doekje onder de bankjes te komen. 
  • Omdat er losse bankjes in staan moet er meer water opgewarmd worden wat eigenlijk niet gebruikt wordt.

Daarom zijn er tegenwoordig verschillende soorten kunststof hottubs! Vaak bestaan deze uit 1 vloeiende vorm waardoor je prettig zit, er geen lekkage ontstaat, schoonmaken moeiteloos gaat etc. Eigenlijk alleen maar voordelen!

Overbodige luxe? Tegenwoordig niet meer!

In Nederland worden steeds meer tuinen opgefleurd met prachtige hottubs. Het is geen overbodige luxe meer in deze stressvolle tijden. U kunt zich misschien afvragen: "Hottubs zijn toch ontzettend duur?" Dit valt tegenwoordig al heel erg mee. Bij Welvaere heeft u bijvoorbeeld al een prachtige 4 tot 5 persoons hottub voor €3045,-.

Daarnaast zijn de vormen van hottubs tegenwoordig niet alleen meer standaard rond. Tegenwoordig zijn er kleinere ovale hottubs voor twee personen, achterhoeken voor 6 personen en zelfs modellen voor 12 mensen!

 

Waar let je op tijdens het uitzoeken van een hottub?

Ben je van plan een hottub aan te schaffen? Lees je dan goed in! Er zijn veel aspecten van hottubs om in te gaten te houden tijdens de aanschaf! Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • Met hoeveel personen wil je graag in de hottub zitten?
  • Wilt je de kachel van de hottub in het bad of buiten het bad? 
  • Van wat voor materiaal is de binnenkuip van de hottub?
  • Wat voor houtsoort gaat er om de hottub?
  • Extra luxe op de hottub? Misschien een bubbelsysteem of massagestralen?
  • Is de verkoper goed bekend met de producten? Worden de hottubs ingekocht of worden ze door de verkoper zelf in elkaar gezet?

Even proeven en voelen? Kom langs in onze hottub showroom

Wij snappen dat een hottub aanschaffen zonder hem gezien te hebben onprettig voelt. Daarom hebben wij de grootste hottub showroom van Nederland opgezet, waar je 5 dagen per week kunt langskomen. Ook op zaterdag!

Succes met de zoektocht naar jouw ideale hottub!