Koop een jacuzzi om je tuin om te toveren in een spa!

Deze pandemie vereist soms extra zelfzorg. Het kan zijn dat je niet in staat bent om dingen te doen die je gewend bent, zoals naar de spa gaan.

Guido van Loon 30 Maart 2021

De jacuzzi in je tuin zorgt ervoor dat je heerlijk kunt ontspannen, genieten van luxe en een ontmoetingsplaats kunt worden. Nu kun je niet alleen bij je gezin zijn, maar binnenkort ook bij vrienden en familie. Misschien heb je ook een nieuwe hobby erbij: relaxen in een bubbelbad.

1. Relaxen

De jacuzzi ontspant niet alleen lichaam en geest, maar is ook nog eens erg gezond. Heet water en jets masseren je spieren en stimuleren de bloedcirculatie, wat ook helpt bij het verwijderen van gifstoffen. Dit is ook de reden voor de introductie van de jacuzzi: de zoon van de uitvinder lijdt aan reumatoïde artritis en het nemen van een bad is een poging om deze situatie te verlichten.

Normaal gesproken ga je misschien naar de spa om wat gelijke ontspanningsmogelijkheden te vinden, maar nu ze gesloten zijn, is zo'n hottub thuis een uitkomst. Na een dag hard werken of intensief sporten kun je direct instappen. Over dit soort oefeningen gesproken, een studie van Kuligowski et al. (1998) ontdekte dat het nemen van een koud bad spierpijn kan verminderen. Op het eerste gezicht lijkt het niet echt ontspannend, maar steeds meer mensen nemen ijsbaden of koude douches omdat het voor frisheid, verduidelijking, afgifte van gelukshormonen kan zorgen, de bloedcirculatie kan verbeteren, de droge huid kan verminderen en de retentie kan verbeteren. Houd je lichaam warm.

2. Luxueus

Het gebruik van de jacuzzi in uw tuin of binnenshuis is een grote luxe. Jacuzzi is eigenlijk een bekende merknaam, maar er bestaan ??ook andere spa-merken. De jacuzzi bij Fonteyn Spa’s begint bij slechts 1499 euro en kan zowel binnen als buiten begraven worden. Ook de buitenkant van de jacuzzi ziet er luxueus uit. Ook is blijkt uit onderzoek dat het bezit van een jacuzzi de prijs van je huis zal verhogen. In dit onderzoek is echter niet gekeken of de jacuzzi blijft staan ??nadat de woning is verkocht of mee zal verhuizen. Het is hier niet duidelijk of de waarde van je huis hoger is dan de prijs van de jacuzzi. In ieder geval kun je ook genieten van een bubbelbad.

3. Een ontmoetingsplaats

Kun je je voorstellen dat je met je gezelschap iets gaat drinken? Je kunt genieten van een comfortabele tijd in het bubbelbad. Omdat het water in de jacuzzi warm is, kan er zowel in de zomer als in de winter van genoten worden. Zelfs als je in de winter buiten je zwempak zit, kan het water je warm houden. De jacuzzi is natuurlijk het ultieme vermaak voor kinderen. Ben je niet van plan om met veel mensen te relaxen in een luxe badkuip, dan is er ook een kleiner zwembad. Zo is er voor twee personen een kleinere jacuzzi. Romantisch!

Waar zet je de jacuzzi? Binnen, buiten of onder de luifel? Krijg hier suggesties en advies van experts.

Reacties