Opblaasbare jacuzzi Infinite® Spa

De jacuzzi Infinite® Spa van Ubbink Zwembaden is opblaasbaar, bevat 120 micro-jets en kan binnen en buitenshuis worden gebruikt. Het water wordt verwarmd met een snelheid van 1-1,5 graden per uur en wordt door een isothermische afdekking warm gehouden.

Getest door:

Even voorstellen...

Hoi ik ben Jennice! Samen met de hele familie heb ik de opblaasbare jacuzzi Infinite® Spa mogen testen met heerlijk weer.

Lekker relaxen

De Infinite® Spa zat erg comfortabel, ikzelf moest wel verticaal gaan zitten als ik echt lang uit wilde zitten. De jacuzzi is bedoeld voor vier volwassenen maar ik denk dat dat wel een beetje krap is. Twee volwassenen en twee kinderen bijvoorbeeld lijkt me dan weer geen probleem. Voor de rest zit je heerlijk in de spa en kan je lekker relaxen.

Design

Het design van de spa zag er erg mooi en stevig uit. Omdat de Infinite® Spa natuurlijk opblaasbaar is, zou het logisch zijn als je er op leunt dat het dan inzakt maar dat valt heel erg mee. Ik heb zelfs het idee dat je op het randje kan zitten, jezelf opdraaien en uitstappen. Wat wel een minpuntje is is de overkapping. Als het had geregend, zakte de overkapping in. Ik moest het water er uitscheppen voordat ik de overkapping er af kon halen anders kwam al het regenwater in de spa. Dat is niet de bedoeling natuurlijk!

Duurzaam?

De spa was erg duurzaam verpakt. Hij kwam binnen in een doos en daar zat alles in. Er zit een opberg zak bij waar je alles in kan stoppen zodra je de spa wilt opbergen, dat was erg handig. De duurzaamheid qua stroomverbruik en accessoires vind ik wel iets minder. Het water koelt redelijk snel af waardoor je veel de thermostaat aan moet hebben staan om het water op temperatuur te krijgen en te houden. Ook zit er een filter in de spa, maar deze gaat maar 168 uur mee. Dat is zo ongeveer een week. Als je elke week een nieuwe filter er in moet zetten lijkt me dit niet heel erg duurzaam voor de portemonnee. Ook was ik opzoek naar nieuwe filters voor de spa maar ik kon niet makkelijk de juiste vinden. Na even contact te hebben gehad met Ubbink kwam ik er achter dat zij de filters voor €29,99 verkopen en dan krijg je drie filters. Dat is dus ongeveer een tientje per week. Voor de verpakking qua duurzaamheid zou ik zeker een 9 geven maar hij verbruikt iets meer stroom dan ik had verwacht.

Makkelijk te installeren

Het installeren was super gemakkelijk. Het opblazen van de spa ging via een slang. Je deed beide kanten van de slang in de twee daarvoor bedoelde gaten en dan zette je de bubbelfunctie aan. Omdat er nog geen water in de spa zit wordt er alleen lucht geblazen en zo blaast de spa zich als het ware vanzelf op. Het bedienen van de thermostaat was ook heel simpel. Er zaten 6 knoppen op die duidelijk aangeven waarvoor ze waren.

Goed op te bergen

De jacuzzi is redelijk makkelijk leeg te laten lopen. Je trekt de stop eruit en het water loopt gewoon weg. Je moet er wel even rekening mee houden dat er natuurlijk allerlei chemicaliën in het water zitten dus het is wel handig als je er even een slang aanhangt die het water afvoert naar een put bijvoorbeeld. Zodra de spa leeg is moet je hem even schoonmaken en drogen. Gelukkig was het in de tijd dat ik hem heb getest lekker weer, dus heb ik de spa in de zon laten drogen. Daarna het lucht eruit laten lopen en opvouwen en opbergen in de speciale zak. Dit ging allemaal prima!

Conclusie

De Infinite® Spa is een heerlijke manier om te ontspannen in de tuin maar goedkoop is het niet perse. Je maakt natuurlijk kosten aan elektra en ook aan de filters. Maar over het algemeen is het een geweldig product om lekker in te relaxen!

Infinite® Spa

Adviesprijs

379.00 Ubbink

Criteria

8

Comfort

8

Design

7

Duurzaamheid

9

Installatiegemak

9

Opbergbaar

8.2

Resultaat