Foto: Obergruimte_badkamer

Zo creëer je opbergruimte in de badkamer

Met hoogwaardige, functionele badkamermeubels zorg je voor de ideale badkamerinrichting.

Rik 18 Juni 2024

Bij het woord ‘meubel’ denk je in eerste instantie misschien niet aan een badkamer, eerder aan de woonkamer. Is een simpele douchecabine en wastafel niet gewoon voldoende? Nee, niet als je waarde hecht aan een stijlvol interieur en optimaal van de ruimte gebruik wilt maken. Met hoogwaardige, functionele badkamermeubels zorg je voor de ideale badkamerinrichting. Lees verder als je wilt weten wat er komt kijken bij het kiezen van de juiste badkamermeubels.

Slim gebruik maken van de ruimte

Als je meubels kiest voor in je badkamer, speelt efficiëntie een veel grotere rol dan wanneer je een leuke kast voor in je woonkamer uitzoekt. In de meeste badkamers is de ruimte tenslotte beperkt. Dit vraagt om creatieve manieren om optimaal van de ruimte gebruik te maken. Denk bijvoorbeeld aan zwevende kastjes die aan de muur worden bevestigd of stijlvolle wastafelmeubels. Een slim ontworpen meubel kan echt het verschil maken. Niet alleen creëer je zo extra opbergruimte, je badkamer oogt ook een stuk rustiger.

Een losse badkamerkast of een kastje onder de wastafel?

Badkamermeubels zijn er in alle soorten en maten. Vaak denken mensen aan het bekende kastje onder de wastafel, maar een losse badkamerkast is eigenlijk steeds gebruikelijker geworden. Als je een kleine badkamer hebt, is een kleinere fonteinkast wellicht een betere optie. Voor een wat grotere badkamer is een losse badkamerkast echter een prima keuze. Deze kunnen vaak aan de muur worden bevestigd, wat voor een zwevend effect zorgt. En door de slanke vorm maak je optimaal gebruik van de verticale ruimte.

De juiste kleur, het juiste materiaal

Een badkamermeubel is natuurlijk meer dan alleen functioneel. Ook op het gebied van stijl moet een meubel geschikt zijn voor je badkamer. Wat stijl en uitstraling betreft, zijn er genoeg keuzes. Je kunt je badkamer een modern, minimalistisch tintje geven door te kiezen voor een badkamermeubel met een strakke, glanzende afwerking. Modern en minimalistisch is misschien een stijl die wat meer voor de hand ligt als het gaat om badkamerinterieur, maar een badkamer met landelijke stijl wordt steeds populairder. Om een badkamerkast bij een landelijk interieur aan te laten sluiten, kun je een badkamerkast met een houten afwerking overweg. Als hout op de juiste manier is behandeld, is het prima bestand tegen de hoge luchtvochtigheid.

Wat past bij jouw badkamer?

Wil je je badkamer helemaal perfect inrichten? Denk dan goed na over hoe je om wilt gaan met de opbergruimte. Ga voor badkamermeubels die zowel stijlvol als functioneel zijn ontworpen. Als je inspiratie nodig hebt, raden we je aan om het assortiment van tegeldepot.nl eens te bekijken. Hier worden onder meer fonteinkasten, kolomkasten en andere mooie badmeubels aangeboden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen.

Reacties