Welke type keramische vloertegels zijn er?

Keramische vloeren heb je in veel formaten en kleuren, maar welke typen tegels zijn er en welke zijn niet meer weg te denken?

08 Januari 2021

We bespreken de vier populairste types keramische vloeren.

Steenlook. Hoe kan het ook anders?

Een steenlook vloertegel is van oudsher de meest bekende look. Het is een normale stenen vloertegel met doorgaans een glanzende laag. Dit zie je veel in huizen rondom de mediteraanse zee. Deze look is erg mooi in een landelijke keuken en zie je vaak terug in badkamers. Tegenwoordig is steenlook terug van weggeweest en heel populair in formaten 30x60 of 60x60.

Vloertegels in marmerlook

Houd je van een luxe uitstraling maar is echt marmer net even too much? Dan ga je voor marmerlook vloertegels van keramiek. Marmer is al eeuwenlang populair en voorheen alleen toegankelijk voor de elite. Tegenwoordig kun je voor een goede prijs al marmerlook tegels krijgen en past dit goed in een chique badkamer, keuken of woonkamer.

Houtlook tegels

De trend van nu: vloertegels in houtlook. Geen dure parketvloer met veel onderhoud, maar een slijtvaste houtlook vloer met het karakter van echt hout. Wordt veel gebruikt in badkamers en woonkamers om het warme gevoel van hout terug te laten komen. Omdat keramische tegels perfect te combineren zijn met vloerverwarming is het een ideale match. Want zeg nou zelf, een houten vloer met vloerverwarming droom je toch van?

Last but not least: betonlook

Een keramische vloertegel met betonlook past perfect bij de industriële trends van de laatste jaren. Zorg voor een warme, robuuste uitstraling met een betonlook vloer. Zeer gewild in badkamers en toiletruimtes, maar ook geweldig in een industriële keuken of woonkamer.

 

Reacties