Foto: Vloertegels-houtlook-voor-sfeervolle-ruimte-1

Vloertegels houtlook voor een sfeervolle ruimte

Het leuke aan vloertegels in houtlook is dat ze lijken op een laminaat of houten vloer, maar het tegels zijn met een houtlook uitstraling.

Guido van Loon

Op het eerste oog zie je niet dat het tegels zijn, maar als je er overheen loopt voel je het natuurlijk wel. Als je kiest voor vloertegels in houtlook dan kies je voor een hele sfeervolle vloer, maar profiteer je ook van de voordelen die tegels bieden ten opzichte van bijvoorbeeld laminaat of hout.

In deze blog gaan we het hebben over de voordelen van vloertegels in huis en wat er allemaal mogelijk is met vloertegels in houtlook. Benieuwd? Lees dan hieronder verder.

Aanbod in houtlook vloertegels

Tegenwoordig is er steeds meer keus in vloertegels die een houtlook uitstraling hebben. Of je nu houdt van een lichtere of juist donkere vloer, je hebt altijd de keus uit meerdere opties. Het is zelfs mogelijk om een houtlook vloertegel in visgraat te bestellen. Je hebt dan alsnog de mooie luxe uitstraling van visgraat, maar profiteert van de voordelen die een vloertegel te bieden heeft. Een vloer uitzoeken is echter een heel persoonlijke keus. Echter zijn er wel een aantal dingetjes waar je op kunt letten.

Zijn er veel ramen in de ruimte waar de vloer komt te liggen en dus veel licht? In dat geval kun je kiezen voor zowel een lichte als een donkere vloer. Houd er wel rekening mee dat de kleur van de tegelvloer er anders uit kan zien. Verschillende kleuren lichten en het moment van de dag spelen namelijk een belangrijke rol van hoe een vloer er echt uit ziet. Zijn er weinig ramen en daardoor ook niet veel lichtinval? Ga dan niet voor een al te donkere houtlook vloertegel. De ruimte dan kan namelijk optisch kleiner lijken.

Voordelen van vloertegels in houtlook

Veel mensen kiezen voor een houten vloer vanwege de uitstraling en de warme/gezellige sfeer die een houten vloer geeft. Echter heeft een houten vloer nogal wat onderhoud nodig om de vloer ook mooi te houden. Dit wordt vaak een beetje vergeten. Tevens zijn veel mensen (nog) niet bekend met de voordelen van keramische tegels die een houtlook hebben. Wij vertellen hieronder graag een aantal voordelen van vloertegels in huis.

- Duurzaam
- Slijtvast
- Bestendigd tegen vlekken
- Goed samen met vloerverwarming
- Op verschillende manieren te leggen
- Onderhoudsvrij

Houtlook tegels plaatsen

Een vloer plaatsen die uit vloertegels bestaat is natuurlijk heel anders dan een laminaat of houten vloer leggen. Wees je daar ook van bewust als je houtlook tegels besteld voor in je huis. Het is namelijk van groot belang dat je weet hoe je deze plaatst in huis om er een mooi geheel van te creëren. Iemand die een laminaat vloer met kliksysteem kan leggen hoeft niet per definitie ook vloertegels te kunnen leggen. Verdiep je voor de aanschaf van vloertegels in hoe een vloer met tegels gelegd dient te worden en wat daarbij en voor nodig is. Op die manier kun je daarvan ook een prijsindicatie maken en kom je nooit voor onverwachte dingen te staan.

Reacties