Dit moet je weten over keramisch parket en houtlook tegels

Als je bezig bent met het verbouwen van je badkamer of toilet dan zul je onder meer moeten gaan bepalen hoe de vloer en wanden eruit gaan zien.

Guido van Loon 08 Februari 2021

Hierbij kun je natuurlijk kiezen voor ‘gewone’ wandtegels, maar mogelijk wil je graag iets anders. Normale vloertegels zijn natuurlijk ook een optie, echter tegenwoordig is er zoveel meer. Je kunt namelijk ook kiezen voor keramisch parket. Dit is anno 2021 ontzettend hip, wat eigenlijk best logisch is. Zo’n parket is zeer veelzijdig, en het ziet er ook zeer stijlvol uit. In dit artikel kun je meer lezen over keramisch parket.

Wat is keramisch parket?

Keramisch parket zijn stiekem gewoon tegels. Net als met houten parket zijn het lange planken. Maar dan van keramiek. Met andere woorden, het zijn simpelweg tegels. Keramisch parket noemen we ook wel tegel laminaat en valt dankzij de uitstraling van hout ook onder de categorie houtlook tegels. Behalve de uitstraling van hout, heeft keramisch parket ook een voelbare houtstructuur. Over het algemeen heeft keramisch parket een afmeting van 20 centimeter bij 120 centimeter. Natuurlijk kun je de tegels met een houtlook ook in andere maten verkrijgen bij bijvoorbeeld een online winkel. Het tegel laminaat kun je net zoals bij het traditionele parket en laminaat naast elkaar te leggen. Dit is mogelijk met iedere gewenste verspringing.

Wat zijn houtlook tegels?

Houtlook tegels hebben net zoals keramisch parket het uiterlijk van normaal hout en hebben ze in de meeste gevallen een voelbare nerfstructuur. Het verschil tussen keramisch parket en houtlook tegels zit hem in de afmetingen. Keramisch parket zijn lange, smalle planken, maar houtlook tegels kunnen ook alle andere afmetingen hebben, zoals 20 of 30 bij 60 centimeter. Keramisch parket tegels zijn dus altijd houtlook tegels, maar alle houtlook tegels zijn geen keramisch parket. Vooral grijs- en lichte bruintinten zijn op dit moment populair, maar houtlook tegels en keramisch parket kun je kopen in verschillende, voornamelijk natuurlijke kleuren.

Wat zijn de voordelen?

Keramisch parket en houtlook tegels hebben veel voordelen ten opzichte van een echte houten vloer. Zo zullen de tegels van keramiek geen last hebben van vocht en dus ook geen schimmel. Water trekt niet in de tegels, dus de kans op kromtrekken bestaat in zijn geheel niet. Keramisch parket en houtlook tegels zullen niet verkleuren en zijn zeer gemakkelijk in onderhoud. Ze behoeven geen speciale olie- of wasbehandeling en schoonmaken is zo gepiept met een dweil of mop.

Als wandtegels?

Houtlook tegels zijn erg stijlvol om te gebruiken als wandtegels. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij de achterwand van het toilet of van de inloopdouche. Daarnaast kunnen deze tegels met een houtlook ook gebruikt worden om de achterwand van je keuken te decoreren. Je kunt hierbij gebruik maken van diverse afmetingen. Wil je een speels effect creëren op de wand? Dan is het zeker aan te raden om te kiezen voor een visgraat motief. Een dergelijk dessin springt direct in het oog, maar is niet te opvallend.

Als vloertegels?

Houtlook tegels zijn net als keramisch parket zeer geschikt als vloertegels. Een keramische vloer met houtlook oogt als een mooie parket of laminaat vloer. De vloer is te leggen met iedere gewenste verspringing. Wil je de vloer juist net wat moderner laten lijken? Kies dan ook nu voor een visgraatmotief. Het visgraatmotief is weer helemaal terug van weggeweest en is behalve met keramisch parket, ook met de kleinere houtlook tegels te creëren.

 

Reacties