Dit is wat je moet weten bij de aanschaf van vloertegels

Is je woning aan een nieuwe look toe of moet de vloer nodig vernieuwd worden? Vloertegels bieden vele voordelen in tegenstelling tot andere materialen.

15 Juni 2018

Niet alleen brengen ze ongelooflijk veel sfeer mee, ze stralen ook een bepaalde klasse uit. Zeker in ruimtes als de badkamer en keuken komen ze erg goed tot hun recht. Maar ook in woon- of slaapkamer zullen ze zeker niet misstaan. Met deze tips weet jij zeker dat je de juiste vloertegels aanschaft.

1. Kijk naar je levensstijl

Hoe ziet het dagelijkse leven eruit bij jou in de woning? Woon je met een druk gezin en is schoonmaken van groot belang? Dan heb je waarschijnlijk een ander soort vloertegel nodig dan een alleenstaand huishouden. Onderhoudsvriendelijkheid speelt in een gezin natuurlijk een grote rol. Keramische tegels zijn een erg goede keuze: gemakkelijk te onderhouden en ook nog eens stoot- en krasvrij.

2. Kijk naar je gezinsleden

Naast partner en kinderen zijn er misschien nog wel meer gezinsleden waar je rekening mee moet houden. Een hond of kat met witte haren laat namelijk erg veel sporen achter op donkere vloertegels. In dat geval is het wellicht verstandiger om een lichtere kleur tegel te overwegen. Gelukkig zijn haren en viezigheid een stuk minder duidelijk zichtbaar op vloertegels in tegenstelling tot laminaat of epoxy. Daarnaast zijn ze natuurlijk in een handomdraai schoon te maken!

3. Neem je huisstijl in overweging

De juiste tegels passen perfect binnen je huidige (of toekomstige) interieurstijl. Heb je bijvoorbeeld een industriële uitstraling in de woning, dan vraagt dit om een ander soort vloertegel dan een woning met een vintage of juist een landelijke look. Ook kleuren en accessoires mogen in deze optelsom meegenomen worden. Maak je overwegend gebruik van warme kleuren, probeer de vloer hier dan op aan te sluiten of hier juist een contrast in te laten brengen. De juiste vloer geeft jouw woning net dat beetje extra karakter.

4. Stenen of hout?

Naast verschillende kleuren zijn er ook verschillende stijlen vloertegels beschikbaar. Een houtlook vloertegel geeft bijvoorbeeld een heel andere uitstraling dan een antraciete vloertegel. Deze verschillende uitstralingen passen ook weer bij bepaalde ruimtes. Een houtlook past bijvoorbeeld perfect in de woonkamer, terwijl een tegel van antraciet het weer erg goed doet in keuken of badkamer.

5. Budget

Stel voordat je op zoek gaat naar de juiste tegel een budget vast. Houd rekening met het aantal tegels dat je waarschijnlijk nodig gaat hebben en maak deze schatting liever iets hoger dan iets lager. Dit maakt het uiteindelijke maken van een keuze een stukje gemakkelijker!

Reacties