Foto: 2018-03/Vintage-interieur-1.jpg

Vijf tips om jouw interieur een vintage-look te geven

Retro is weer helemaal terug! Maar hoe tover je jouw interieur om naar een vintage-stijl? Lees hier 5 tips.

Guido van Loon

1. Combineer oude meubels met nieuw

Wat veel gebeurt bij vintage-meubels is je oude meubels weer een nieuw leven geven. Ideaal, want we hebben allemaal op zolder wel een oude tafel, stoel of bank staan waar we niet direct raad mee weten. Denk voor een echte vintage-stijl bijvoorbeeld aan een cognac bruine leren bank, een stoere houten tafel of een vintage eetkamerstoel. Daarnaast is ook teakhout erg retro. Dus doe dat dressoir of die salontafel zeker niet weg! Maar knap hem op en geef hem een prominente plaats in je interieur. Je zult zien dat het perfect combineert met moderne elementen.

2. Felle kleur

Kleuren die veel zien in een vintage-interieur zijn wit of bruin, aangevuld met accenten in pasteltinten, petrol blauw, loodgrijs, mosterdgeel of olijfgroen. Verder wordt er bij deze stijl veelvuldig gebruikgemaakt van grafische en geometrische vormen. Ga bijvoorbeeld als eyecatcher voor een behang met bloemenmotief of juist felle kleuren.

3. Rustige vloer of vintage-accent

Omdat er bij de retrostijl vaak gekozen wordt voor motiefjes of felle kleuren op de muur, valt voor de vloer vaak de keuze op een 'rustig' ogende vloer. Je kiest dan bijvoorbeeld voor een houten vloer. Dit zorgt ervoor dat je interieur niet té druk en onrustig wordt. Wil je toch graag een retro-accent op je vloer? Dan is een vintage-vloerkleed een idee.

4. Kamerplanten

Kamerplanten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Deze tijdloze staan superleuk in elk interieur! Ze maken je huis gezellig. En zijn ze nog goed voor je gezondheid ook, want ze hebben een luchtzuiverende werking! Bekijk hier voorbeelden van vijf vintage-kamerplanten.

5. Vintage-accessoires

Helemaal retro maak je het met diverse accenten. Bijvoorbeeld een vintage-plant, spiegels of klokken. Maar ook met fotolijstjes, lampen of vaasjes kom je een heel eind.

Reacties