Aanbod vloertegels 60x60 op een rijtje

Vloertegels zijn er in tal van materialen, kleuren, afmetingen en bewerkingen. Een van de meest gekozen afmetingen is de 60x60 cm tegel.

20 Februari 2019

Deze maatvoering is voor veel woonoppervlaktes passend en zorgt voor weinig tot geen snijverlies. Het aanbod in tegels met deze afmeting is dan ook zeer uitgebreid, zowel in natuursteen tegels als keramische tegels. In deze blog vertellen wij welke tegelsoorten met een afmeting van 60x60 cm er zijn en welke eigenschappen de tegels hebben.

Wat is het verschil tussen natuursteen en keramiek vloertegels?

Het aanbod vloertegels 60x60 is groot, om tot een juiste keuze te komen is het van belang om te weten wat de verschillen zijn tussen tegelsoorten. De tegelsoorten die het meest voorkomen zijn natuursteen en keramiek. Beide tegelsoorten hebben een uitgebreid aanbod vloertegels met een afmeting van 60x60 cm.

Natuursteen vloertegels

Natuursteen is zoals de naam al aangeeft een product dat afkomstig is uit de natuur. Natuursteen wordt in grote blokken gewonnen uit groeves. De plek van de groeve bepaald de natuursteensoort en het uiterlijk van het gesteente. Partijen natuursteen kunnen daarom ook afwijken in kleur en structuur. Uit deze blokken worden vervolgens tegels vervaardigd die (meestal) een bewerking ondergaan. Een tegel kan bijvoorbeeld gepolijst, gebrand & geborsteld of geschuurd worden. Leisteen is een van de weinige natuursteensoorten met een natuurlijk slijtoppervlak. Deze tegel heeft geen oppervlakte bewerking ondergaan. Wanneer je kiest voor een natuursteen vloer, dan kies je voor een uniek product. Geen enkele tegel is hetzelfde en dat zorgt voor een prachtige uitstraling. Bij de aankoop van een natuursteen vloertegel is het raadzaam om je goed te laten informeren over de eigenschappen. De meeste natuursteen tegels hebben een prachtige verouderde uitstraling, maar dat zorgt er ook vaak voor dat de tegels gevoelig zijn voor krassen, vlekken en zuurhoudende middelen. Het vergt meer onderhoud om een natuursteen vloertegel mooi te houden dan bijvoorbeeld een keramische vloertegel. Er zijn diverse soorten natuursteen vloertegels. Het aanbod vloertegels met een afmeting van 60x60 cm is het grootste bij de volgende natuursteensoorten:

Leisteen vloertegels

Leisteen is een tijdloos materialen wat al velen jaren wordt gekozen als vloertegel. Leisteen is te koop in diverse kleuren en maatvoeringen. Vrijwel elke leisteensoort is verkrijgbaar in de maatvoering 60x60 cm. De meest gekochte leisteensoort is de Mustang Black.

Hardsteen vloertegels

Hardsteen tegels zijn er in diverse bewerkingen zoals gezoet en geschuurd in combinatie met getrommelde randen. Het wordt vaak gekozen bij een landelijke inrichting. Een hardsteen tegel die erg veel wordt gekozen is de Vietnamese Hardsteen Soft Finish. Alle hardsteen tegels zijn verkrijgbaar in de maatvoering 60x60 cm.

Marmer vloertegels

Marmertegels zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en bevat aderingen in diverse kleuren. Een marmer tegel is verkrijgbaar in onder andere de maatvoering 60x60 cm. De bewerking van een marmer tegel is gepolijst (glanzend) of gezoet (mat).

Graniet vloertegels

Graniet is een harde natuursteensoort en is te herkennen aan de gelijkmatige structuur. Een groot deel van de graniet vloertegels is verkrijgbaar in de maatvoering 60x60 cm.

Keramische vloertegels

Een keramische tegel is machinaal vervaardigd en bestaat grofweg uit klei en overige (gerecyclede) grondstoffen. Deze bestanddelen worden tot een juiste verhouding gemengd en samengeperst tot een tegel. De tegelvormen variëren van klein tot groot. Nadat de tegel uit de droogkamer komt, wordt deze voorzien van een print die digitaal is ontworpen. De tegels worden vervolgens gebakken in een oven waarbij de temperatuur kan oplopen tot circa 1200 graden. Als laatste worden de tegels gerectificeerd, dit houdt in dat de tegels op maat worden gesneden nadat ze zijn afgekoeld. Vrijwel alle keramische tegels zijn gerectificeerd, dit houdt in dat de tegels een exacte maatvoering hebben. Vloertegels 60x60 heeft dan precies deze maatvoering. In vrijwel elke serie wordt een vloertegel aangeboden met een afmeting van 60x60 cm. Dit komt omdat de maatvoering in veel huishoudens passend is en dit tegelformaat eenvoudig te verwerken is. Veel keramische tegels hebben een natuursteen look. Ook de oppervlakte bewerking van natuursteen tegels wordt in de keramiek nagebootst. Zo zijn er keramische tegels met een glanzend, gezoet of ruw oppervlak. Keramische vloertegels met een afmeting van 60x60 cm zijn verkrijgbaar in alle denkbare looks en stijlen:

- Vloertegels in moderne stijl
- Vloertegels in landelijke stijl
- Vloertegels in Scandinavische stijl
- Vloertegels in industriële stijl
- Vloertegels in retro stijl

Het grote aanbod kan het lastig maken om een juiste keuze te maken voor een vloer. Het is daarom verstandig om advies in te winnen bij een showroom en diverse tegelsoorten te bekijken. Totaaltegel is een van de aanbieders van natuursteen én keramiek vloertegels. Het aanbod bestaat uit tegels in diverse maatvoeringen, allemaal afkomstig uit eigen import en voorraad. In de showroom van Totaaltegel kunnen alle producten bezichtigd worden.

Reacties