Profielfoto van Fairwood b.v.
Fairwood b.v.
Stephensonstraat 23, 4004JA Tiel
maandag
Gesloten
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 20:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Verschillen tussen Echte Houten Vloeren en PVC-Vloeren

PVC vloeren zijn momenteel heel populair, maar wat is er te kiezen? En wat is nu het verschil tussen echte houten vloer en een PVC vloer. Lees hier onze blog over de verschillen.

In de wereld van vloerbedekkingen is er een eeuwige strijd tussen twee titanen: echte houten vloeren en PVC-vloeren. Als leverancier van hoogwaardige houten vloeren en klik PVC-vloeren, willen wij graag wat licht werpen op deze eeuwenoude rivaliteit. Want laten we eerlijk zijn, er is niets dat kan tippen aan de natuurlijke pracht van echt hout. Maar voordat je je keuze maakt, laten we eens dieper ingaan op de verschillen tussen deze twee opties.

Echte Houten Vloeren - Natuurlijke Perfectie

1. Uniek Karakter: Geen twee houten planken zijn hetzelfde. Elke plank vertelt zijn eigen verhaal, met unieke kleuren en nerftekeningen. Het komt allemaal neer op waar de boom groeide, de grondsoort, het klimaat, en het land van herkomst. Vergelijk het met de nuances in wijn, koffie of natuursteen. Echte houten vloeren hebben karakter en geschiedenis, terwijl PVC vaak identieke houtlook-afbeeldingen herhaalt.

2. Natuurlijke Kleurvariaties: Kleurvariaties in echt hout zijn typerend. Deze ontstaan door de invloed van weer, bodem, en afwerking. Bij PVC-vloeren zijn kleurvariaties minimaal, waardoor de vloer een gelijkmatige kleur heeft.

3. Noesten en Spiegels: Noesten in echt hout geven elke plank een unieke uitstraling. Sommigen kiezen zelfs voor planken met noesten voor dat extra karakter. Spiegels in het hout, een van de zeven schoonheden van een eikenhouten vloer, zijn ook uniek voor echt hout en ontstaan door een speciale zaagmethode. PVC heeft geen dergelijke natuurlijke kenmerken.

4. Verschillende Maten en Aanvoer: Echte houten vloeren variëren in lengte, breedte en aanvoer, afhankelijk van de oogst. PVC wordt altijd in fabrieken geproduceerd en kan altijd worden bijgemaakt, met uniforme planklengtes.

5. Milieuvriendelijk: Bomen absorberen CO2 uit de lucht, en eikenbomen groeien ongeveer 60 jaar voordat ze worden gekapt. Dit maakt houten vloeren een milieuvriendelijke keuze. Plant een boom of steun initiatieven zoals "One Tree Planted" voor groenbehoud.

6. Aanpassingsvermogen: Echt hout kan worden gekleurd, afgewerkt en zelfs geverfd naar jouw keuze, waardoor je de vloer naar wens kunt aanpassen. PVC is beperkt tot standaardkleuren en kan niet worden aangepast.

7. Herstelbaarheid: Echte houten vloeren kunnen worden geschuurd en opnieuw afgewerkt om een nieuwe kleur te krijgen. PVC-vloeren kunnen niet worden geschuurd of bewerkt met andere producten.

Nu je een beter beeld hebt van de verschillen tussen echt hout en PVC, nodigen wij je uit om onze showroom te bezoeken en deze prachtige vloeropties zelf te ervaren. Ontdek de tijdloze schoonheid van echt hout en de duurzaamheid van PVC. Benieuwd naar het prijsverschil? Vraag vrijblijvend een offerte aan via onze website: Fairwood webshop

Laat ons je begeleiden naar de perfecte vloer voor jouw huis. Kom langs en ervaar de natuurlijke elegantie van echte houten vloeren en de moderne veelzijdigheid van Houten vloeren en PVC-vloeren bij Fairwood