Profielfoto van Fairwood b.v.
Fairwood b.v.
Stephensonstraat 23, 4004JA Tiel
maandag
Gesloten
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 20:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Waarom zijn Eiken vloerdelen van 22 cm breed favoriet

Wij verkopen veel verschillende eiken houten vloeren, maar waarom kiezen klanten vaak voor 22 cm breed in plaats van onze andere breedtes zoals 15 en 19 cm. Lees hier de voordelen van 22 cm breed.

Eiken vloerdelen zijn een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame, natuurlijke en sfeervolle vloer. Eikenhout heeft een warme uitstraling en een tijdloos karakter, waardoor het geschikt is voor elke woonstijl. Maar waardoor zijn de vloerdelen van 22 cm dan favoriet?

Hieronder volgt de opsomming van de voordelen van deze afmeting

Rustig en ruimtelijk

Vloerdelen van 22 cm breed geven je houten vloer een ruimtelijk en rustig effect. Doordat de planken breder zijn dan de standaardbreedte van 15 of 19 cm breed heb je minder naden en lijnen in je vloer. Dit zorgt voor een optisch grotere en strakkere ruimte. Bovendien kun je met brede planken de natuurlijk tekening en structuur van het hout beter zien, wat de vloer extra karakter geeft.

Sneller klaar

Tweede voordeel is dat je sneller kaar bent met het leggen van de parket vloer, dan bij smallere planken. Je hebt namelijk minder planken nodig om je vloer te bedekken. Ook heb je minder zaagverlies en afval, wat goed is voor milieu en je portemonnee.
Bredere planken zijn iets gevoeliger voor krimp en uitzetting, maar door de onderlaag die Fairwood gebruikt (meerlaags berken multiplex) is dit geen enkel probleem. De krimp en uitzetting komen door verschillen in vocht en temperatuur en veranderen elk seizoen. Deze planken leggen wij daarom ook al jaren op vloeverwarming.

Veel keus

Eiken vloerdelen van 22 cm breed zijn verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en afwerkingen, waardoor je altijd een eiken houten vloer kunt vinden die bij jouw smaak en interieur past. Bij Fairwood kunnen we de volgende kwaliteiten uit voorraad leveren, om te beginnen met de kwaliteit met de minste noesten: 1 bis, daarna chique, Cabinet en als laatste AB rustiek.
Bij deze kwaliteiten zijn de noesten gevuld en de lamelplanken gladgeschuurd.

Wil je een vloer die lijkt op een stoer massief eiken plank, maar dan in een lamelparket duoplank vloer dan is de vintage kwaliteit misschien wel iets voor jou. Bij deze 22 cm brede planken zijn er open noesten, de planken zijn verouderd en grof geschuurd zodat ze lekker robuust zijn. Zo is het een vloer die op vloerverwarming gelegd kan worden, maar wel met de uitstraling van een massieve houten vloer.

Afwerking:

Als je de keuze hebt gemaakt voor de kwaliteit van de eiken plank dan is de volgende stap de keuze van de afwerking. Meest gekozen is een één laags olie afwerking of een drie laags afwerking die bestaat uit een laag overlakbare olie in de kleur naar keuze en daarover twee lagen matte onzichtbare lak.

Voordeel van een olie is dat je een kras of beschadiging plaatselijk kunt bijwerken. Maar de vloer moet bij intensief gebruikt wel regelmatig opnieuw in de onderhoudsolie worden gezet.

Kies je voor de overlakbare olie met matte lak dan is de vloer geschikt voor intensief gebruik en zeer onderhoudsvriendelijk.
Onderhoud van deze afwerking is vergelijkbaar met een pvc-vloer of tegels.

We kunnen op de kleurenwand in de showroom alle mogelijkheden laten zien en uitleggen.
Groot voordeel van een houten vloer is dat iedere plank uniek is en hout kan na verloop van jaren geschuurd worden, dat lukt niet met tegels of PVC.

Deze afwerkingen kunnen in de werkplaats in Tiel worden aangebracht, zodat de vloer kant en klaar afgewerkt bij je wordt geleverd. Je hoeft deze alleen nog maar (te laten) leggen.

Kortom, eiken vloerdelen van 22 cm breed zijn een uitstekende optie voor iedereen die op zoek is naar een mooie, duurzame en praktische vloer. Wil je meer weten over deze vloeren of ze zelf bekijken?

Kom vrijblijvende langs in onze Fairwood showroom in Tiel of Rijnsburg (naast Noordwijk)