Wil je een nieuwe vloer? Ga voor Ceramico!

Ceramico vloeren zijn nog relatief onbekend. Het is een nieuw vloertype dat nog niet zo lang bestaat.

12 Mei 2020

Het zijn prachtige, moderne vloeren in allerlei mooie dessins. Je kunt ze vinden in houtlook, maar ook in tegellook zijn ze erg populair. Ben jij toe aan een nieuwe vloer? Ga voor een Ceramico vloer!

Ceramico: volledig duurzaam

Ceramico is nieuw en bijzonder. Het meest opvallend is dat het een vloer is die volledig duurzaam is. Hij wordt gemaakt uit natuurlijk steen en een natuurlijk polymeer. Het polymeer dat gebruikt wordt is volledig biologisch afbreekbaar. Een Ceramico vloer is dus volledig opgebouwd uit natuurlijke producten, terwijl de vloer toch ook heel veel praktische voordelen heeft. Ceramico kan worden gezien als een kruising tussen een PVC vloer en een tegelvloer - maar dan met extra voordelen.

De voordelen van Ceramico

Een Ceramico vloer is anders dan alle andere vloeren. Het heeft namelijk vrijwel alle voordelen die andere vloeren ook hebben, maar dan gecombineerd in één supervloer. Dit zijn de belangrijkste voordelen van Ceramico.

Waterbestendig

Net als een PVC vloer is ook Ceramico volledig waterbestendig. Het water blijft erop liggen, maar wordt niet opgenomen. Ook wijn en zelfs bloed vormen geen blijvende vlekken op de vloer. De vloer is gemakkelijk te reinigen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van houten vloeren en natuurstenen vloeren, omdat die veel gevoeliger zijn voor blijvende vlekken.

Milieuvriendelijk

De Ceramico vloer mag dan wat lijken op een PVC vloer, het is toch echt een andere vloer. Het grootste verschil zit hem in het materiaal. Een PVC vloer bestaat grotendeels uit PVC, een kunststof dat niet volledig recyclebaar is. Ceramico bevat geen PVC, maar alleen natuursteen en een natuurlijke polymeer. Dat geeft heel veel eigenschappen aan de vloer die lijken op die van een PVC vloer, maar dan zonder de belasting voor het milieu.

Gemakkelijk te plaatsen

Tegelvloeren zijn lastig te plaatsen. Het is echt een klus voor professionals, want je kunt niet zo gemakkelijk zelf een tegelvloer plaatsen. Ceramico lijkt qua eigenschappen op een tegelvloer. Maar toch niet helemaal: de vloer is namelijk net zo gemakkelijk te leggen als een laminaatvloer! Dankzij de toegevoegde polymeer is de vloer enigszins flexibel en daardoor goed te leggen - net zoals je een laminaatvloer legt.

Kras- en slijtvast

Een Ceramico vloer heeft dus de goede eigenschappen van PVC en een tegelvloer. Nog zo’n eigenschap: de vloer is hard en is zeer kras- en slijtvast. De vloer is dus zo hard als een tegelvloer. Met dit verschil: tegels kunnen breken en daar hoef je bij Ceramico niet bang voor te zijn. Je krijgt dus een vloer die bestand is tegen vrijwel alle schade.

Hoe ziet Ceramico eruit?

We hebben een hele reeks voordelen van Ceramico vloeren genoemd. Maar er is nog een belangrijke vraag: hoe ziet het eruit? Ceramico kan worden voorzien van heel veel dessins. Omdat het materiaal vooral bestaat uit steen, worden er vaak vloeren met een tegel-dessin van gemaakt. Ligt dit eenmaal in je woning, dan is het verschil tussen een Ceramico-vloer en een tegelvloer vrijwel niet meer te zien. Maar er zijn ook prachtige Ceramico-vloeren met een houtlook, die ook erg mooi zijn. De toplaag kan worden gemaakt in heel uiteenlopende vormen en kleuren, waardoor vrijwel alle natuurlijke vloeren nagebootst kunnen worden.

Een Ceramico vloer heeft heel veel voordelen en nauwelijks nadelen. Is er nog wel een nadeel te noemen? Ja, Ceramico is gemiddeld wat duurder dan de meeste andere vloeren. Dat geld haal je er echter al heel snel weer uit. Waar de gemiddelde laminaatvloer 5-7 jaar meegaat, gaat een Ceramico vloer haast onbeperkt mee! De vloer is niet gevoelig voor verkleuring, voor vlekken en beschadigingen. Het is dus een vloer waar je vele jarenlang plezier van kunt hebben. Ook als je een druk gezin hebt of als je de vloer (deels) professioneel wilt gebruiken, bijvoorbeeld in je thuiskantoor.

Reacties