Voor welk vintage vloerkleed kies jij deze winter?

Het is weer winter en dat betekent maar een ding, namelijk lekker gezellig op de bank zitten met de kaarsjes aan en een warme kop thee.

09 Januari 2020

De gordijnen gaan vroeg dicht en de houtkachels staan al lekker te branden. Dit is wat de winter zo gezellig en knus maakt. Daarnaast brengt het winterseizoen ook leuke ideeën op interieur gebied. Wij, van Rozenkelim, vinden dat deze winter een warm en sfeervol vintage vloerkleed zeker niet mag ontbreken in het interieur!

Alle stijlen en kleuren

Het leuke aan de vloerkleden van Rozenkelim, is dat ze in alle kleuren en stijlen te krijgen zijn, dus waar gaat jouw voorkeur naar uit? Wij kiezen voor een vintage, maar toch modern en duurzaam vloerkleed. Een kleed wat handgeweven is van natuurlijke materialen zoals; wol en zijde. Daarnaast hebben ze allemaal een leven erop zitten en worden ze opnieuw gebruikt in een moderne westerse interieur van nu. Zo zijn de kleden toch een beetje duurzaam en maakt het de woonkamer helemaal af!

Het oudste kleed ooit gevonden

We gaan terug in de tijd, naar ongeveer het jaar 500 V.C. in Armenië. Het toenmalige Perzië. Daar komt het oudste tapijt vandaan, gaaf he? De vloerkleden zijn in de 11e eeuw populair geworden in Europa. Toen werden de oosterse tapijten meegenomen door Europese kruisvaarders vanuit Perzië. Doordat de Perzisch tapijt met de hand geweven is, gedetailleerde patronen heeft en vanwege het grote formaat, worden ze gezien als een ware luxe product. De kleden werden altijd aan de muur gehangen, omdat het gewoonweg zonde was om er overheen te lopen. Pas sinds de 18de eeuw worden kleden als vloerdecoratie gebruikt.

Oosterse tapijten in een Westerse interieur

Vanwege de vele variaties in de kleden van Rozenkelim, is er voor iedereen wel eentje te vinden. De oosterse tapijten komen ook in verschillende kleurencombinaties die makkelijk te combineren zijn met natuurlijke materialen zoals hout en beton. Dit komt omdat de vintage vloerkleden veel warmte en sfeer geven en dat is perfect te combineren met en strak en modern interieur van nu!

Reacties