Salone Del Mobile 2019: Lancering Monasch Bij Best Wool

Een nieuwe luxe vloerkleden collectie van Monasch bij Best Wool

08 April 2019

Het Nederlandse Best Wool lanceert, in het epicentrum van de designwereld, hun eerste luxe vloerkleden label: ‘Monasch by Best Wool’. Tijdens de 58e editie van Salone del Mobile in Milaan, kunnen designliefhebbers zich in het Nederlands paviljoen ‘Masterly Dutch’ volledig onderdompelen in de comfortabele en luxe weelde van wol. Het label is vernoemd naar Yvar Monasch, eigenaar van het innovatieve Best Wool, dat al decennia een gevestigde naam is in de industrie. Het bedrijf opereert vanuit een heldere visie op circulariteit en duurzaam ondernemerschap. Alle hoogwaardige vloerkleden worden in Nederland vervaardigd van de beste kwaliteit wol uit Nieuw-Zeeland en Europa. Het paviljoen op Salone del Mobile is te bezoeken van 9 tot en met 14 april.

Nieuwe creatieve klasse


Als innovatieve ontwikkelaar van high-end wollen tapijten en vloerkleden behoort Best Wool wereldwijd tot de top. Met de lancering van het label Monasch by Best Wool tijdens Salone del Mobile, presenteren de ondernemers topkwaliteit op het gebied van Dutch design in combinatie met duurzaamheid, comfort en warme luxe. Frank Conrad, hoofd innovatie en design bij Best Wool: “Wol is terug van eigenlijk nooit weggeweest. Dat zien we in de mode en meubelstoffen en zeker in de interieurs van nu, waarin natuurlijke materialen en duurzaamheid hand in hand gaan met comfort en luxe. Wij gebruiken state-of-the-art machines om de hoogste kwaliteit 100% natuurlijke wol uit Nieuw-Zeeland en Europa te tuften.” Monasch by Best Wool ziet de natuur als de beste ontwerper en werkt volledig circulair middels de DSM-Niaga techniek, een circulaire methode waardoor het mogelijk is om de vezels en de rug van elkaar te scheiden en het hele kleed volledig recyclebaar is.

Natuurlijk, robuust en tijdloos ensemble


Gemaakt van uitsluitend natuurlijke bestanddelen, haal je met een wollen vloerkleed de natuur in huis en dit draagt bij aan een gezondere woon- en slaapomgeving. Rondzwevende, fijne deeltjes zoals stof, pollen en microplastics worden door de natuurlijke schubbenstructuur van wol ‘gevangen’ en kunnen daarna worden opgezogen. Met keuze uit twaalf designs, in verschillende kleuren, maten en randafwerkingen, biedt Monasch by Best Wool een gevarieerd aanbod.

Een greep uit blikvangers die te zien zijn tijdens Salone del Mobile 2019:

The Hi-low: dit comfortabele kleed heeft een subtiele structuur van hoge en iets lagere lussen. Het geeft de kleden een aantrekkelijk ritme en wekt de indruk van ton sur ton. De gebruikte wol is ongeverfd, het zijn de natuurlijke wol-kleuren van verschillende Europese schapenrassen.

Crayons: zoals je bij een doos kleurpotloden pas ziet wat erin zit, zo toont ook dit kleed pas zijn ware kleuren wanneer je erop staat. De lichtgrijze basiskleur ligt qua structuur net iets hoger dan de kleurstrepen, wat zorgt voor een verrassend effect.

Fat Cat: een uitnodigend vloerkleed met een hoge aaibaarheidsfactor. De Fat Cat is, net als een vacht, heerlijk om met blote voeten op te lopen of vanaf de bank De drie populaire natuurtinten passen in uiteenlopende woonstijlen; van klassiek tot modern.

Monasch by Best Wool X Salone del Mobile 2019

Het team van Monasch by Best Wool is van 9 tot en met 14 april aanwezig in ‘Masterly Dutch’, het Nederlands paviljoen in kamer 9 van het Palazzo Francesco Turati.

Meer informatie? Kijk even hier!