Foto: IKEA-perzisch-tapijt

Perzische tapijten van IKEA

Haal sfeer in huis met de perzische tapijten van IKEA

Haal sfeer in huis met de perzische tapijten van IKEA.

In het verleden kwam je ze vooral tegen in bruine kroegen en traditionele huiskamers. Tegenwoordig stelen Perzische tapijten de show in moderne en eigentijdse interieurs. De handgeknoopte tapijten uit Perzië - het huidige Iran - ademen eeuwenoude traditie en zijn echte sfeermakers. Bovendien bieden de wollen tapijten warmte in de koude winter. Bij IKEA kan je terecht voor groot aanbod Perzische tapijten van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs.

Perzische tapijten zijn vloerkleden met een verhaal. Ieder tapijt is handgeweven door vakkundige handwerklieden en daardoor uniek. De tekeningen in het tapijt vertellen iets over de streek of familie waar het vloerkleed vandaan komt. De namen van de tapijten verwijzen vaak naar de stad of streek waar het gemaakt is. IKEA heeft een uitgebreide collectie Perzische tapijten uit verschillende streken in allerlei kleuren en maten. Van Kelim Gasghai, tot Hamadan, Belutch en Gabbeh. Iedere soort heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Zo staan de Hamadan tapijten bekend om hun kleurrijke en primitieve motieven en bevatten de Gabbeh kleden patronen uit het dagelijks leven van de nomaden, zoals geiten, kamelen en honden.

Slijtvast en vuilafstotend
Perzische tapijten zijn in twee groepen in te delen. De gladde geweven Kelims - zonder pool - en de geknoopte kleden met open pool. De kleurrijke tapijten hebben niet alleen een prachtige authentieke uitstraling, maar zijn ook slijtvast en vuilafstotend door het gebruik van 100% wol. De tapijten voelen zacht aan je voeten en zijn geluiddempend.

Bij IKEA zijn er al Perzische tapijten verkrijgbaar vanaf € 79.95.

Meer informatie: www.ikea.nl

Publicatiedatum: 6 februari 2013

Bij IKEA kan je terecht voor groot aanbod Perzische tapijten van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs.

Gespot door de redactie van Wonen.nl

Reacties