Foto: 2017/vintage-vloerkleed.jpg

Creëer warmte in je woonkamer met een vloerkleed

Vloerkleden zijn, samen met de raamdecoratie, dé sfeermakers van een kamer.

Ze geven een ruimte niet alleen een fleurig aanzicht, ze komen ook de akoestiek ten goede. Op het gebied van vloerkleden mogen we 2017 rustig het jaar van het vintage vloerkleed noemen. Nadat de vervaagde toon-op-toontinten enkele jaren geleden een voorzichtig debuut maakten, zijn ze dit jaar definitief doorgebroken. Alles mag, Oosterde dessins, barok, geweven of geknoopt. Het maakt niet uit, zolang het er maar gebruikt uitziet.

Met vintage vloerkleden geef je aan dat er geleefd mag worden

Niets zo onpersoonlijk als een huis dat op een showroom lijkt. Geen krasje op het parket, geen verkeerd draadje in het vloerkleed en ook op de bank geen tekenen van dagelijks gebruik. Saai toch? Een kamer wordt pas echt gezellig wanneer je, laten we zeggen, er duidelijke sporen van menselijke bewoning aanwezig zijn. Heb je geen groot gezin of ben je niet vaak thuis en wil je toch graag zo'n sfeer scheppen, is een vintage inrichting de meest ideale stijl. Toen deze trend pas in opkomst was, werd er voornamelijk gesproken over tweedehands spullen uit begin 20e eeuw. Vintage inrichtingen werden echter zo populair dat de tweedehands markt van kleden en meubels al gauw uitgeput was. Vandaag de dag zijn er dan ook meer nieuwe dan originele vintage artikelen op de markt.

Vintage kleden in serre of tuinkamer

Kelim vintage kleden doen het heel goed in een Scandinavisch interieur, maar ook op een balkon of in een tuinkamer. Een kelim is lichter van gewicht dan een geknoopt tapijt en makkelijk uit te kloppen of weer naar binnen te halen als je hem buiten gebruikt. Een hoogpolig vintage vloerkleed geeft niet alleen een behaaglijke warmte, het straalt het ook uit. Vooral het diepe rood en donkerblauw van Oosterse kleden maken dat een kamer meteen veel warmer oogt. Vintage vloerkleden heb je in verschillende uitvoeringen:
- geïmporteerde oude kelims en geknoopte tapijten uit het Midden-Oosten;
- nieuwe kleden die eruit zien als oud, dit kunnen zowel Europese als Oosterse dessins zijn of patchwork.

Reacties