Foto: 2014/carpet-of-life-vloerkleed.jpg

Carpet of Life: vloerkleed met verhaal

Een verhaal vertellen met een vloerkleed, dat is Carpet of Life.

Prachtige Marokkaanse tapijten, gemaakt van kleding die door de koper wordt verzameld in Nederland. In plaats van vaststaande patronen en design, is de intuïtie van de maaksters in de Sahara leidend.

De Sahara, waar de maaksters van de tapijten wonen, heeft te maken met extreme droogte. Mannen moeten noodgedwongen elders op zoek naar werk. De vrouwen blijven hierdoor alleen achter. Carpet of Life stelt vrouwen in staat hun ambacht, overgedragen van generatie op generatie, in stand te houden en wil daarmee bijdragen aan een betere toekomst voor de vrouwen in de Sahara.

 Carpet of Life stelt vrouwen in staat hun ambacht, overgedragen van generatie op generatie, in stand te houden en wil daarmee bijdragen aan een betere toekomst voor de vrouwen in de Sahara.

Voor velen is het uitzoeken van hun kast vol bijzondere kleding een perfecte invulling van een regenachtige dag. Dit soort dagen worden gebruikt om met oude kleding een mooi verhaal bij elkaar te verzamelen. Daarnaast worden ook herinneringen van vrienden of familie vaak gebruikt. Het design wordt door de koper bedacht, de maaksters knippen de kleding vervolgens in repen, sorteren de kleuren en knopen het 'Carpet of Life' – alle dierbare herinneringen en verhalen in één uniek tapijt.

Prachtige Marokkaanse tapijten, gemaakt van kleding die door de koper wordt verzameld in Nederland. In plaats van vaststaande patronen en design, is de intuïtie van de maaksters in de Sahara leidend.

Op allerlei plaatsen in Nederland en België duiken mensen hun kast in, op zoek naar kleding die niet meer wordt gedragen, maar ook niet weggegooid kan worden.

Carpet of Life is een project van Taragalte Concept en Butterfly Works. Het is een stichting en heeft dus geen winstoogmerk, de winst gaat volledig terug in het project. De maaksters van de tapijten kunnen door hun inkomen nu zichzelf en hun familie onderhouden.

Meer informatie: www.carpetoflife.com

Publicatiedatum: 17 februari 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties