Foto: pvc-vloer-vloerverwarming-combineren

Vloerverwarming combineren met een PVC vloer

Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en is een stuk voordeliger dan centrale verwarming.

Maar hoe combineer je vloerverwarming met een PVC vloer? En waar moet je dan op letten? Wij vertellen je alles over PVC vloeren.

Wat is een PVC vloer?

PVC vloeren zijn hot en niet zonder reden. Met hun waterbestendige, slijtvaste kenmerken vormen ze een betaalbaar alternatief voor laminaat, parket, natuursteen en hout. PVC vloeren zijn gemaakt van verschillende soorten kunststof. Met hun sterke toplaag zijn ze volledig beschermd tegen invloeden van buitenaf. Met een PVC vloer kan je ook je creativiteit kwijt in je interieur. Ga voor een authentieke houten PVC vloer of kies juist PVC vloer met een betonlook voor een industriële uitstraling.

Voordelen van click PVC

PVC vloeren zijn er in verschillende varianten: tegels, stroken en als click PVC. De stroken en tegels lijm je als het ware op de ondergrond. Door de complexiteit van het leggen, is het meer besteed aan ervaren thuisklussers of experts. Click PVC is handiger voor de doe-het-zelver. Click PVC heeft 10 voordelen:

1) Gemakkelijk zelf te leggen, wat resulteert in kostenbesparing
2) Egaliseren is niet nodig, dit scheelt tijd en behoud de ondergrond
3) Harde onderkant/clickverbinding voorkomt door tekeningen en naden
4) 10 dB geluidsreductie mogelijk met een passende ondervloer
5) Demontabel, zodat je hem eenvoudig kan meeverhuizen
6) Geschikt voor vloerverwarming en/of koeling
7) Extreem sterk en daardoor ook geschikt voor industrieel gebruik
8) Vuilafstotend, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk
9) Water, vlek en slipbestendig
10) Natuurlijke look en design

Een aandachtspunt is wel dat click PVC een goede pvc ondervloer nodig heeft. Een ondervloer kan je uitkiezen naar wens: zo heb je een ondervloer vloerverwarming, vochtwerende ondervloer of geluiddempende ondervloer.

Vloerverwarming combineren met click PVC vloeren

Vloerverwarming zie je steeds vaker terugkomen. Het is goedkoper dan centrale verwarming, zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en het staat mooier in je interieur. Een PVC vloer kan je gemakkelijk combineren met vloerverwarming. Door eerst de vloerverwarming te laten installeren en dan de vloer te voorzien van speciale ondervloer vloerverwarming, profiteer je van alle voordelen.

Toch even een aandachtspunt bij vloerverwarming, namelijk de temperatuur. Bij centrale verwarming merk je al snel verschil als je de thermostaat veranderd. Bij een vloerverwarming duurt het langer voordat je een temperatuurwisseling merkt. Je kunt daarom beter de temperatuur zo constant mogelijk te houden, bijvoorbeeld 20 graden. Verder is een combinatie van PVC en vloerverwarming ideaal.

Reacties