Communicatiebureau HAVAS Benelux kiest voor Ntgrate® geweven vinylvloer

22 April 2017

Communicatiebureau HAVAS Benelux nam de beslissing om zich te vestigen in Brussel. Voor de vloer koos men voor de geweven vinylvloer van Ntgrate®.


Het gebouwenblok langs de Kreupelenstraat bestaat uit de combinatie van een gerenoveerd kantoorgebouw en een nieuwbouw die een aantal bouwlagen telt. Enkele jaren geleden werd de structuur van het bestaande kantoorgebouw door Jaspers-Eyers architects aangepast om extra verdiepingen te kunnen toevoegen.

Geweven vinylvloer

Voor de decoratieve aankleding van de benedenverdieping werd geopteerd voor combinatie van witte en zwarte interieurelementen. De PU-gietvloer in rode uitvoering verwijst naar het rode logo van HAVAS Benelux. Op de kantoorverdiepingen zijn er verhoogde vloeren. Voor de keuze van de vloerbekleding diende met meerdere factoren rekening te worden gehouden. Voor de opdrachtgever waren, enerzijds, het akoestische en onderhoudsvriendelijke aspect, en, anderzijds het naadloze uitzicht, en het warme karakter, belangrijk. Architect en bouwheer opteerden voor de Tatami Smoke tapijttegels uit geweven vinyl van Ntgrate® uit Bavikhove (Harelbeke), een efficiënte oplossing voor kantooromgevingen.

In combinatie met het hygiënische aspect heeft deze vloeroplossing een akoestische meerwaarde, omdat geweven vinyl – in vergelijking met een klassieke tapijtegel – beter geluid absorbeert. Naast de akoestische baffels aan het plafond zorgen dus ook de tapijttegels voor akoestisch comfort. Deze Tatami Smoke tapijttegels (formaat 50x50 cm) werden naadloos verlijmd op de onderplaat. Ze sterk - ook ‘rolstoelbestendig’ – en tevens krasbestendig. Trapjes en vloerdozen werden eveneens in hetzelfde materiaal van Ntgrate® bekleed.

AANBEVOLEN

Vinylvloer: geen zeiltje meer

Vinyl is helemaal hip. In vochtige ruimtes is deze...

PVC vloer nu 55% korting

De goedkoopste PVC vloer van Nederland! LVT Design...

COREtec® keukenvloer

Mevrouw Peeters kiest voor de renovatie van haar k...

Visgraat PVC

Visgraat vloeren zijn een belangrijke interieurtre...

Trends in vloerenland

Ben je toe aan een nieuwe vloer? Wij hebben de pop...
Advertentie