string(3) "tgi"

Cricut Explore 3

Met de Cricut Explore 3 heb je de vrijheid om oneindig veel DIY-projecten te maken. Je kunt ermee snijden, tekenen of rillen en al jouw projecten verfraaien met haarscherpe letters, gedetailleerde illustraties, of gemakkelijke vouwlijnen. Nadia testte hem voor ons.

Getest door:

Even voorstellen...

Met een achtergrond in het onderwijs en een dochter die erg creatief is, ben ik erg benieuwd naar de Cricut Explore 3. Het lijkt me superleuk om labels en naamkaartjes te maken voor de kinderen op school. En thuis samen met mijn dochter kaarten en t-shirts maken. Ik heb heel veel zin in de test, zeker ook omdat ik nog een workshop aangeboden heb gekregen van Cricut om het apparaat helemaal onder de knie te krijgen. Superleuk!

Het eerste gebruik

Het installeren van het apparaat en de bijbehorende app gaat eigenlijk vanzelf. Online vind je sowieso al heel veel instructiefilmpjes en nu ik inmiddels de (erg handige) workshop heb gehad, weet ik zo ongeveer wat ik allemaal kan met deze Cricut Explore 3. De app is erg eenvoudig te gebruiken en heel veel leuke functies. Zo vertelt de app je precies wat je moet doen, welk papier of ander materiaal je bijvoorbeeld moet gebruiken. Ideaal, want dat maakt het apparaat zelf erg gemakkelijk te gebruiken. Je hoeft niet alles zelf uit te vogelen.

App heeft vele functies

Zoals ik al zei heeft app best veel functies. Je kunt er bijvoorbeeld projecten mee selecteren die je vervolgens kunt gaan maken. Zo heb ik thuis verjaardagskaarten gemaakt, leuke opdrukken (tekst én plaatjes) voor t-shirts, letters voor op potten in de keuken, schaduwen maken, teksten voor op je brievenbus. Je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken; er is zóveel mogelijk! Je kunt eindeloos projecten en knutsels verzinnen.

Het materiaal

De kwaliteit van het te gebruiken materiaal is echt heel goed. Stevig papier, grote vellen en alles wordt gebruikt en het apparaat leest zelf de grootte van het papier en zorgt dat elke centimeter gebruikt wordt. De Cricut is verder erg stevig en makkelijk te verplaatsen.

Cricut is erg nauwkeurig

Het mooie vind ik dat de Cricut zelf de grootte van het materiaal 'leest' en daardoor elke centimeter van het papier en maakt nauwkeurige sneden. De pennen maken nauwkeurige tekeningen of letters en is ook heel leuk om samen te kijken hoe het apparaat bezig is. De app geeft bovendien heel nauwkeurig aan wat je moet doen en op welk moment. Je kunt het bijna niet fout doen!

Conclusie

Ik ben echt blij verrast met deze Cricut. Je kunt hier zoveel mee! Je kunt zelf creatief zijn en iets verzinnen maar er zijn ook kant-en-klare projecten waar je zelf nog wat dingen in kunt aanpassen zodat je al een leidraad hebt. Vooraf dacht ik dat het gebruik in het begin nog wel wat ingewikkeld zou kunnen zijn maar het gemak van met name de app heeft mij positief verbaast. Normaal kunnen dit soort programma's weleens ingewikkeld zijn, maar bij Cricut zijn ze er in geslaagd het heel eenvoudig te maken! En het is zo leuk om samen met mijn dochter naamlabels voor haar broodtrommel en opdrukken voor haar t-shirts te maken. Echt een aanrader voor iedereen die het leuk vindt om thuis creatief bezig te zijn.

.....
Reacties