Foto: 2017-11/New-Classic-Vloerentrend.jpg

New Classic Vloerentrend: New Classic

Al gevallen voor een visgraat vloer met gedessineerd kleed en fluwelen bank? New Classic trend combineert modern met klassiek voor een stijlvol interieur.

De inspiratie komt uit de retro stijlen van de vorige eeuw. Is het ons verlangen naar echte romantiek of willen we gewoon lekker stijlen mixen tot een persoonlijk interieur op maat. Eclectisch wonen is de basis voor de vloerentrend New Classic.

Sfeer met paars

De trendkleur paars is in combinatie met roze en camel een sfeermaker in huis. In een klassiek landelijk interieur met een naturellen basis geef je met een op maat gemaakt kleed (hoe groter, hoe luxer) in deze trendkleur een verfijnde draai aan de sfeer. De Parade Palazzo
kenmerkt zich door een breed kleurenpalet met modische tinten van lichte pastellen tot warme wintertinten.

Goud waard

De ‘klassieker’ onder de houten vloeren is het Hongaarse punt patroon. Voor de New Classic woonstijl is de favoriet van tv-presentator en interieurdesigner Michiel de Zeeuw voor zijn collectie Michiels Favorites dan ook een laminaat vloer met Hongaarse punt. Door de matte look van dit laminaat past deze vloer perfect bij een klassiek interieur met een hedendaagse draai. De moderne designbank krijgt door de gouden gedessineerde stof een modern-klassieke uitstraling. Het laminaat is goed te mixen met kleden gemaakt van tapijt met een gesneden pool. Dankzij de vleug lijkt het kleed op zijde en voegt het extra luxe toe aan dit stijlvolle interieur.

Glamour

Het interieur krijgt een vleugje glamour met een op maat gemaakt kleed uit de Patterns & Shades collectie. In dit tapijt zie je vervaagde klassieke patronen die doen denken aan Perzische tapijten van weleer maar nu met een stoere, verweerde uitstraling. Door de actuele trendkleuren krijg je een trendy interieur.

Interieuradvies: 2 lagen

Bij het kiezen van een vloer in het New Classic interieur is het interieuradvies: ga voor twee lagen. Een functionele vlakke vloer in de vorm van laminaat, vinyl of parket is een goede basis. De tweede laag is zacht en draagt bij aan de akoestiek. Het comfort dat een kleed of tapijt biedt is niet te evenaren en past helemaal bij deze retro lounge stijl.

Stylingtip

Leg tapijt in je hal voor een ultiem gevoel van luxe en comfort. De akoestiek is meteen perfect. Je ziet nauwelijks vlekken op dit gedessineerde tapijt uit de collectie Patterns van Dessotarkett dankzij de grote patronen en de verweerde look. Door de korte pool en het speciale garen is het tapijt goed schoon te houden. Ook met intensieve reinigingsmiddelen.

Meer informatie: www.dessotarkett.nl of www.wat-is-jouw-stijl.nl

Reacties