Profielfoto van Fairwood b.v.
Fairwood b.v.
Stephensonstraat 23, 4004JA Tiel
maandag
Gesloten
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 20:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

Houten vloer Lamelparket

Lamelparket zijn houten planken die bestaan uit berken multiplex en houten toplaag. Dit is geschikt voor vloerverwarming en werkt minder dan massief hout.

Houten vloer Lamelparket 

Houten vloer lamelparket is een houten vloer dat bestaat uit een onderlaag van meerlaags berken multiplex met een toplaag van hout. Door de verlijming van de plank werkt het hout minder dan massief hout en is het erg geschikt om te leggen bij vloerverwarming.

U heeft dan een echte massieve houten vloer (toplaag) dat minder werkt. De uitstraling is vrijwel hetzelfde als een massief houten vloer en aan aan de bovenkant van de plank is het vaak moelijk te onderscheiden of het een massieve of lamelparket vloer is.

Er zijn verschillende benamingen in de branche voor lamelparket. Het wordt vaak ook duoplanken en multiplanken genoemd.  

Lamelparket eiken Bibury Fairwood

Voordelen lamelparket:

De voordelen van lamelparket zijn eindeloos. Door de verlijming op meerlaags berken multiplex onderlaag werkt het hout minder. Hierdoor kunnen de planken zwevend gelegd worden in grote ruimtes en kunt u ook brede planken zwevend leggen. Bij massief hout is dat vaak niet mogelijk. 

Ook is het mogelijk om lamelparket direct op de zandcement ondervloer te verlijmen. Hierdoor scheelt dat extra kosten aan lijm en bijvoorbeeld spaanplaat.

Doordat het hout minder werkt kan het ook uitstekend gelegd worden bij vloerverwarming. Bij een houten vloer op vloerverwarming is het belangrijk om deze direct te verlijmen waardoor de warmte goed door de planken gaat.

 

Houtsoorten lamelparket

Houten Lamelparket is verkrijgbaar in verschillende houtsoorten. Zo wordt er veel gekozen voor eiken lamelparket, maar er nog meer houtsoorten beschikbaar, zoals Blank Essen, Olijfessen, Hard Maple, Jatoba, Ipé, Amerikaans wit eiken, Amerikaans rood eiken en Europees eiken. 

Naast planken kan het ook in visgraat of hongaarse punt gelegd worden. Kortom u heeft genoeg keus bij een lamelparket vloer.

 

Kwaliteit lamelparket

Het is heel belangrijk bij het kopen van een lamelparket vloer om te letten op de kwaliteit. Veel bedrijven leveren lamelparket met een mindere onderlaag, waardoor het hout sneller gaat werken (bol of hol staan) of in het ergste geval kan gaan scheuren. Door te kiezen voor een berken multiplex onderlaag zit u helemaal goed en zal de plank het minste gaan werken.

Daarbij is het goed om te kijken naar hoeveel lagen de onderlaag bestaat, is het maar 1 laag dan werkt de plank nog veel, dus hoe meer lagen hoe beter. Het beste is rond de 8 a 9 lagen die kruislings op elkaar verlijmd zijn.

Hieronder kunt u duidelijk het verschil zien tussen de verschillende kwaliteiten:

(rechts is berken multiplex en links is plywood onderlaag)

Lamelparket Berken multiplex en plywood

 

Prijs lamelparket

De prijs van lamelparket is natuurlijk afhankelijk van de houtsoort die u kiest. Bij een duurdere houtsoort, zal de prijs ook hoger zijn. Bij eiken geldt over het algemeen hoe minder noesten hoe duurder de plank wordt.

Wij vinden het altijd belangrijk om voor u een vrijblijvende offerte inclusief materialen te maken, bij een houten vloer komt natuurlijk mee kijken dan alleen het hout zelf. U heeft ook lijm, folie, olie, plinten en legkosten natuurlijk. Dus vraag altijd om een totaal offerte.

Er wordt veel gestunt met lamelparket, deze planken hebben vaak een minder goede onderlaag. Deze onderlagen zijn dan natuurlijk goedkoper dan de berken multiplex onderlaag. 

Bij Fairwood leveren wij veel houten vloeren en tafels. U bent bij ons aan het juiste adres voor het kopen van een houten vloer. Wij hebben veel keus in verschillende kwaliteiten en houtsoorten in zowel massief hout als lamelparket. Zo is er voor iedere wens en budget wel een houten vloer te vinden.

U ontvangt bij ons ook een proefplankje mee voor de kleur, zo kunt u dit houden bij uw meubels en bekijken in de ruimte.

Wij zijn 6 dagen per week geopend en u kunt zo bij ons binnen lopen en hoeft geen afspraak te maken.