Profielfoto van Fairwood b.v.
Fairwood b.v.
Stephensonstraat 23, 4004JA Tiel
maandag
Gesloten
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 20:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten

7 tips voor kopen houten vloer

Als u een houten vloer koopt dan moet u veel dingen kiezen, ondervloer, legmethoden, houtsoort, kleur en natuurlijk de prijs. Hier vindt u belangrijke tips.

Houten vloer

Als u een houten vloer wilt aanschaffen dan moet u veel dingen kiezen.

Waar moet u allemaal op letten bij het kopen van een houten vloer.

1. Ondervloer

Wat is de ondervloer van uw huis? Dit kan zandcement dekvloer, beton, hout of tegels zijn. Dit is belangrijk voor de manier waarop het gelegd wordt.

2. Leggen van een houten vloer

Een vloer kan zwevend of verlijmd gelegd worden. Welke manier wilt u?

3. Vloerwarming?

Is er vloerverwarming in de ruimte. Dan is raden wij een lamelparket vloer aan. Het is altijd belangrijk om dit tijdens een verkoopgesprek aan te geven.

4. Wat voor soort vloer, duoplank, massief of tapis?

Een massieve vloer is een vloer van 20 mm dik. Bij een lamelparket vloer wordt 4 mm toplaag hout verlijmd op een berken multiplex onderlaag. Door deze verlijming werkt een lamelplank minder dan een massieve plank.

 5. Houtsoort

Welke houtsoort wilt u? Er zijn wel honderden houtsoorten in verschillende kleuren. Aller eerst is het goed om te kijken of u een lichte of donkere houtsoort wilt. Sommige houtsoorten kiest u echt om de kleur, maar een eiken vloer kan vrijwel in elke kleur geolied worden. Hierdoor is er voor iedereen wel wat wils.

Wij leveren de volgende houtsoorten: Eiken, Europees eiken en Amerikaans wit en rood eiken, Olijf- en blank essen en Hard Maple,Jatoba, Afzelia, Cumaru, Lapachio Ipé, Munniga, Sucupira, Teak en Noten.

6. Afwerking

Er zijn 4 afwerkingen voor houten vloeren, olie, lak, hardwax en was. De ene afwerking kan plaatselijk worden bijgewerkt en de andere afwerking is weer harder en slijt minder snel. In onze shwowroom kunnen wij u hier meer informatie over geven.

7. Gebruik van een houten vloer

Een houten vloer moet onderhouden en gedweilt worden. Voor het dweilen kunt u speciaal schoonmaak middel gebruiken dat bij uw afwerking hoort. Hierdoor blijft de vloer langer mooi en heeft u minder slijtage.

Mocht u meer informatie willen dan nodigen wij u van harte uit in onze showroom.