Houten vloer vloerverwarming

Houten vloer op vloerverwarming kan heel goed. Kies dan wel voor een lamelparket vloer. Deze planken werken minder dan massief hout en zijn daarom geschikt.

Houten vloer op vloerverwarming

Houten vloer op vloerverwarming kan! 

Het is wel belangrijk om te kiezen voor lamelparket. Deze planken hebben een toplaag van hout met een multiplex berken onderlaag. Door deze onderlaag werkt de plank minder dan een massieve plank en kan deze goed gelegd worden bij vloerverwarming.

De houtsoorten die u dan kunt kiezen zijn: eiken, essen, noten en nog enkele andere. Houtsoorten zoals Grenen, Maple, Jatoba, kersen, en nog een aantal andere houtsoorten werken veel en deze kunt u beter niet leggen bij vloerverwarming.

De termen lamelparket, duoplank en multiplex worden veel door elkaar gebruikt. Wij raden aan om te kiezen voor een minimale toplaag van 3 of 4 mm hout en een berken multiplex onderlaag die in meerder lagen verlijmd is. Hoe meer lagen hoe beter dit is. Er worden ook veel goedkopere onderlagen voor deze planken gebruikt, zoals vuren, mdf, plywood, etc. Deze onderlagen raden wij echt af bij vloerverwarming omdat deze te veel gaan werken en dan moet u binnen een aantal jaren al een nieuwe vloer.

(De linker plank is niet geschikt voor vloerverwarming, de rechter plank is met berken multiplex onderlaag en is wel geschikt!)

Wij vinden duurzaamheid belangrijk, dus het moet mogelijk zijn om de planken nog een keer te schuren en opnieuw af te werken.

Bij eiken lamelparket kunt u kiezen uit verschillende kwaliteit, veel noesten, gemiddeld of juist weinig. Ook zijn de planken leverbaar in verschillende breedtes, 18, 22, 24, 26 of 28 cm.

Heeft interesse in een houten vloer op vloerverwarming dan bent u van harte welkom in onze showroom. Wij hebben grote voorbeelden van vloeren in onze showroom en wij kunnen dan een vrijblijvende offerte voor u maken.

Fairwood

Stephensonstraat 23

4004 JA Tiel