Houten vloer vloerverwarming

Houten vloer op vloerverwarming kan heel goed. Kies dan wel voor een lamelparket vloer. Deze planken werken minder dan massief hout en zijn daarom geschikt

Houten vloer op vloerverwarming

Wij krijgen heel veel de vraag: Kan een houten vloer op vloerverwarming?

Ja dat kan zeker!

Er zijn alleen bepaalde dingen om rekening mee te houden. Zo kunt u het beste kiezen voor een lamelparket houten vloer. Deze planken hebben een toplaag van hout met een multiplex berken onderlaag. Door deze onderlaag werkt de plank minder dan een massieve plank. Hierdoor kan deze goed gelegd worden op vloerverwarming.

De houtsoorten die u dan kunt kiezen zijn: eiken, essen, afzelia en bijvoorbeeld noten. Houtsoorten zoals Grenen, Maple, Jatoba, kersen, en nog een aantal andere houtsoorten werken veel en deze kunt u beter niet leggen bij vloerverwarming.

De termen lamelparket, duoplank en multiplex worden veel door elkaar gebruikt. Wij raden aan om te kiezen voor een minimale toplaag van 3 of 4 mm hout en een berken multiplex onderlaag die in meerder lagen verlijmd is. Hoe meer lagen van berken multiplex, hoe beter dit is. Er worden ook veel goedkopere onderlagen voor deze planken gebruikt, zoals vuren, mdf, plywood, etc. Deze onderlagen raden wij echt af bij vloerverwarming. Deze gaan te veel werken, waardoor de vloer minder mooi blijft liggen.

(De linker plank is niet geschikt voor vloerverwarming, de rechter plank is met berken multiplex onderlaag en is wel geschikt!)

Daarnaast vinden wij duurzaamheid en levensduur van de planken erg belangrijk. Daarom hebben onze planken standaard een toplaag van 4 mm hout. Zo is het mogelijk om de vloer nog een keer te schuren en opnieuw af te werken met een olie of lak.

Eiken is een veel gekozen houtsoort voor bij vloerverwarming. Wij leveren hier in heel veel verschillende kwaliteiten (aantal noesten) en verschillende breedtes zoals 18, 22, 24, 26 of 28 cm.

Heeft interesse in een houten vloer op vloerverwarming dan bent u van harte welkom in onze showroom. Wij hebben grote voorbeelden van vloeren in onze showroom en wij kunnen dan een vrijblijvende offerte voor u maken.

Ook maken wij als enige in Nederland speciaal voor u proefplanken op maat. Deze kunt u meenemen naar huis om bij in uw eigen ruimte en bij uw eigen meubelen te bekijken.

Mocht u al graag een vrijblijvende offerte per mail ontvangen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen: 0344-640035 of info@fairwood.nl

 

 

Profielfoto van Fairwood b.v.
Fairwood b.v.
Stephensonstraat 23, 4004JA Tiel
maandag
08:30 - 17:00
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 20:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
10:00 - 16:00
zondag
Gesloten