Foto: Natuurstenen-tegels

Vloertegels beleven in Utrecht

Door de vele types die natuursteen kent is er met elk soort interieur wel een vloer van natuursteen te combineren.

Natuursteen tegels zijn een uniek product waarvan je weet dat er geen twee exemplaren gelijk zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een basalten of granieten vloer wanneer je moderne meubels hebt en travertin of marmer als je meubelen meer naar het landelijke of het klassieke toe neigen.

Als je erover denkt een natuurstenen vloer te laten leggen doe je er verstandig aan eerst eens goed rond te kijken wat er allemaal verkrijgbaar is op dat gebied. Niet alleen wat een stenen vloer kost maar ook wat de door jou gewenste steensoort doet onder bepaalde omstandigheden. Je kan naar de dichtstbijzijnde tegelvloerenzaak gaan maar eigenlijk is het beeld wat je daar krijgt nooit echt voldoende. Een aannemer kan immers onmogelijk van alle soorten natuursteen een voorbeeldje hebben liggen en heeft vaak ook maar een oppervlakkige kennis van de materialen. Voor echt goed advies heb je eigenlijk gewoon een natuursteenspecialist nodig.

Vloertegels beleef je met de Vloerenman

De Vloerenman in IJsselstein is met recht 'de vloerenman' van de regio Utrecht te noemen. Geen verkooppraatjes of andere lokkertjes. Alle eigenschappen van een bepaalde tegel worden je, in een van de grootste natuursteen showrooms die ons land rijk is, haarfijn uitgelegd door bij de Vloerenman aangesloten onafhankelijke specialisten. Omdat je al die informatie over de verschillende steensoorten onmogelijk kan onthouden krijg je per natuurstenen vloer waarin je geïnteresseerd bent een showroomrapport mee. Pas aan de hand daarvan en eventuele bijkomende wensen zoals vloerverwarming, maken ze bij de Vloerenman een offerte voor je op.

Je vloer betegelen met natuursteen brengt je huis tot leven. Het natuurlijke materiaal heeft een eigen karakter en een geleefd uiterlijk. Afhankelijk van de soort vind je er kwarts, versteende grondlagen of zelfs kleine fossielen in opgesloten. Hoe mooi plavuizen ook kunnen zijn qua atmosfeer gaat er niets boven een vloer van natuursteen tegels.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties