Forbo + Rembrandt op Salone

Forbo maakt de aankomende Salone del Mobile deel uit van het Nederlandse paviljoen Masterly, dat dit jaar in het teken staat van de schilder Rembrandt.

14 April 2019

Forbo combineert Marmoleum, haar Flotex Vision print vloeren en een aantal bekende schilderijen van de Hollandse meester tot een bijzonder geheel in een stand die is geïnspireerd op een fraaie linoleum reclameposter uit de jaren dertig (zie bijgevoegde foto). Het paviljoen Masterly is te vinden in het prestigieuze Palazzo Francesco Turati in Milaan.

Rembrandts beheersing van kwast en verf, zijn scherpe oog en de magie van het licht in zijn schilderijen maken dat Rembrandt overal ter wereld bewonderd wordt. Als je kijkt naar de materialen die de 17de-eeuwse schilder gebruikte, zie je opvallende overeenkomsten met de grondstoffen die ingezet worden voor het maken van het ambachtelijke, 150 jaar oude linoleum. Zo gebruik(t)en Forbo en Rembrandt dezelfde kleurpigmenten, lijnolie als basis-ingrediënt, maar bijvoorbeeld ook jute.

Rembrandts contrasten, textuur en kleurgebruik, inspireren de designers van Forbo tot op de dag van vandaag in het bedenken van verfijnde linoleumontwerpen. Op haar eigen manier beschouwt Forbo zich ook als een Hollandse meester omdat haar Marmoleum (Forbo’s merknaam voor linoleum) op hoog, Dutch Design-niveau in Holland ontworpen en gemaakt worden. Forbo heeft vakmanschap daarnaast hoog in het vaandel staan. Dat is allemaal terug te zien in kamer 26 van het weelderig-historische Palazzo waar de vloerproducent oud en nieuw voor even bij elkaar brengt.

Forbo showt dus twee verschillende vloeren in Milaan. Marmoleum is leverbaar in heel erg veel stijlvolle dessins (van felle uni-ontwerpen tot streep en klassiek marmer) waarin soms, net als in de schilderijen van Rembrandt, meerdere (tot wel acht, red.) kleuren terugkomen. Marmoleum is de enige CO2-neutraal geproduceerde vloerbedekking en dus de beste keuze voor ieder duurzaam interieur. Flotex Vision is een zachte hightech tapijtvloer zonder de hygiënische nadelen van tapijt, maar met ongekende print-on-demand mogelijkheden.

Kijk voor meer informatie op www.forbo.com