Profielfoto van Cinzento Custom Made®
Cinzento Custom Made®
Darwinstraat 33, 6718 XR Ede
maandag
08:00 - 17:00
dinsdag
08:00 - 17:00
woensdag
08:00 - 17:00
donderdag
08:00 - 17:00
vrijdag
08:00 - 17:00
zaterdag
08:00 - 17:00
zondag
08:00 - 17:00

Hoe onderhoud je een gelakte houten vloer?

Ontdek de beste methoden voor het onderhoud van uw gelakte vloer, waardoor deze zijn glans behoudt en beschermd blijft tegen krassen en vlekken, terwijl u geniet van een stralende afwerking.

Reinigen

Wij adviseren uw Cinzento Custom Made® gelakte vloer regelmatig droog te reinigen (stofzuigen, swiffer e.d.) en maximaal 1x per 2 weken vochtig af te nemen. Dagelijks schoonmaken met water en zeep raden wij af.

Gebruik om de gelakte houten vloer te reinigen maximaal 2 dopjes Saicos Wash Care op 5 liter water. Wanneer er teveel wordt gebruikt, vormt er een zachte laag op de vloer waar steeds weer vuil in kan trekken. Gebruik dus niet meer dan de voorgeschreven dosis/frequentie.

 • De nieuw gelakte vloer mag de eerste 2 weken alleen droog gereinigd worden.
 • Gebruik zo min mogelijk water en laat zeker geen water stilstaan op de vloer.
 • Indien nodig: droog het oppervlak met een niet-pluizende doek.
 • Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Vermijd ook het gebruik van andere chemicaliën, zoals chloor en terpentine. Als dit soort stoffen in aanraking komen met de vloer dan kan er schade ontstaan aan de laklaag.

Onderhouden

Om gelakte vloeren in optimale conditie te houden, is van tijd tot tijd een behandeling met Saicos Refresher nodig. Hoe vaak dit nodig is hangt af van de gebruiksintensiteit van de vloer. Wij adviseren wel om dit mimimaal 1x per 6 maanden te doen. Saicos Refresher maakt het oppervlak van de vloer vuilafstotend en bestand tegen veelvuldig gebruik.

 1. Reinig het oppervlak vooraf grondig met een mengsel van water en Saicos Wash Care.
 2. Vermeng Saicos Refresher op 1:10 verhouding met water in een emmer, dus 0,5 liter Saicos Refresher met 5 liter water. Gebruik niet meer om te voorkomen dat de vloer kleverig wordt.
 3. Verdeel het water met Saicos Refresher goed met een uitgewrongen dweil over de vloer, voor optimaal resultaat in één richting dweilen. U kunt hiervoor de mop uit de Saicos Wash Care Set gebruiken.

Voor intensieve reiniging van gelakte houten vloeren kan de Saicos Magic Cleaner gebruikt worden. Deze is ook verkrijgbaar bij uw Cinzento dealer en/of specialist.

Cinzento onderhoudspakket - gelakte vloeren

Gebruik voor het beste onderhoud van uw gelakte houten vloer producten uit het Cinzento Custom Made® onderhoudspakket – gelakte vloeren. Deze producten bevatten een duidelijke omschrijving, zijn gemakkelijk aan te brengen en zorgen voor het juiste onderhoud van uw gelakte houten vloer.

Ons Cinzento onderhoudspakket – gelakte vloeren bevat:

 • Saicos Wash Care (1ltr)
 • Saicos Refresher (1ltr)
 • Saicos Wash Care Set (Telescoopstok, 1 grote en 1 kleine schoonmaakdoek)
 • Onderhoudsadviezen voor gelakte houten vloeren

Onze Cinzento Custom Made® onderhoudsproducten zijn verkrijgbaar bij alle Cinzento dealers.