Profielfoto van Unica Vloeren
Unica Vloeren
Röntgenstraat 6, 3261 LK Oud-Beijerland
maandag
09:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
09:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
Op afspraak -
zondag
Gesloten

Unica Grindvloeren

Een Unica Grindvloer bestaat uit kwarts en een oplosmiddelvrij bindmiddel. Het combineert de voordelen van een ‘harde’ vloer met de eigenschappen van tapijt

Unica Grindvloer

Een Unica Grindvloer is niet krasgevoelig, is veilig stroef en zorgt voor een prettiger akoestiek dan andere harde vloeren. Bovendien is grindtapijt bijzonder duurzaam en bezit daardoor een langdurige, natuurlijke schoonheid.

Voor de uitstraling en de sfeer van uw woning is een vloer misschien wel belangrijker als meubels en andere interieurelementen. Daarom stellen steeds meer mensen hoge eisen aan hun vloer. Zij verwachten niet alleen een hoogwaardige vloer, maar ook bijzondere kwaliteiten zoals een natuurlijke, karakteristieke en sfeervolle uitstraling. Maar ook warmte isolerende eigenschappen, duurzaamheid en hygiëne spelen een rol bij het bepalen van uw keuze.

Door de vele mogelijkheden in samenstelling, afwerkingen en de gunstige eigenschappen is Unica grindtapijt geschikt voor ruimtes met een representatief karakter in de woning- en utiliteitsbouw (showrooms, kantoren, praktijkruimte etc.) en aan te brengen op vele soorten ondergronden. Afhankelijk van de toepassing en gebruik zijn er meerdere varianten mogelijk, zoals een extra zware kwaliteit of waterdicht.

Gesloten structuur
Grindtapijt heeft van nature een open structuur. Bij nabewerking met een sealing worden de ruimtes tussen de korrels afgedicht. De vloer wordt echter niet glad, de structuur blijft voelbaar. Het specifieke karakter van de vloer verandert er wel door. In een woonhuis is een sealing doorgaans niet nodig. Het is aan te raden in ruimtes waar grote belasting of vervuiling te verwachten is zoals winkels, kantoren en eventueel de natte ruimtes in de woning. Verkrijgbaar in zijdeglans en glans.

Profielen
Op de plaatsen waar de vloer beëindigd moet worden, zoals bij een deurmat, voegen of een convectorput, worden profielen geplaatst. De profielen zijn even hoog als de vloer en vormen samen met de vakkundige applicatie een buitengewoon strakke afwerking. Profielen zijn in diverse materialen en uitvoeringen leverbaar.

Voorbehandeling van de vloer

Door de variëteiten en unieke mogelijkheden van kunststoffen is de vloerafwerking aan te brengen op een zeer groot aantal ondergronden. Omdat elke soort ondergrond zijn eigen kenmerken en eigenschappen heeft wordt de betreffende ondervloer met een speciaal daarvoor ontwikkelde primer of impregneer voorbehandeld. Voor houten ondergronden word een primer toegepast die door het elastische karakter als een membraan werkt. Unica grindvloeren en troffelvloeren kunnen ook over een intacte tegel- of plavuizen vloer gelegd worden, zodat u een hoop hak- en breekwerk bespaard blijft.

Stofvrij en zeer onderhoudsarm

Een Unica Grindtapijt heeft een open structuur. Dat heeft tot gevolg dat stofdeeltjes op onzichtbare wijze tussen de korrels komen te liggen. U zult direct merken dat er veel minder stof in huis ronddwarrelt. Alleen daardoor al is de vloer uitermate geschikt voor mensen met allergische aanleg en is de vloer niet alleen een aanrader voor woonkamers, maar zeker ook voor slaapkamers. Unica grindtapijt is eenvoudig te reinigen.

Het stof is door de anti-statische eigenschappen van de vloer gemakkelijk te verwijderen met een stofzuiger. Gaat er eens een kop koffie of een glas wijn om, dan is het gebruik van een borstel en lauw water voldoende om de vlek te verwijderen. Ideaal, en niet alleen voor gezinnen met kinderen! Eén of twee keer per jaar moet de vloer grondiger gereinigd worden: eerst met een neutraal schoonmaakmiddel en water, waarna een alleszuiger het vocht opzuigt, de vloer nagespoeld wordt en weer droog gezogen. U kunt dit eenvoudig zelf doen, als u beschikt over een alleszuiger. Omdat niet elke waterzuiger en/of cleaner goede resultaten heeft, zijn er diverse onderhoudsproducten bij Unica verkrijgbaar.

Meer informatie

Voor meer informatie bezoek ook eens onze website: www.unicavloeren.nl.