Foto: hippe-giet-vloeren

Hippe gietvloer

De kunststof gietvloer is hip. Binnenhuisarchitecten en de consument zijn er dol op.

Guido van Loon

Het oogt strak en is gemakkelijk in onderhoud. Extra leuk is dat het in alle kleuren en accenten mogelijk is. Hieronder een selectie van enkele bijzondere gietvloeren.

Designvloer

Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen die ter plekke worden gemengd en aangebracht. Daardoor ziet iedere vloer er weer anders uit. Belangrijke voordelen van kunststofvloeren zijn dat ze onderhoudsarm zijn en berekend op intensief gebruik. Handig dus voor gezinnen met jonge kinderen. De designvloeren die grondlegger DRT Vloeren aanbiedt, zijn onderverdeeld in vier collecties: Stone Island, Urban Velvet, Living Concrete en Special Items.
DRT Vloeren

Geen krassen

Gietvloeren worden tegenwoordig steeds meer toegepast in woningen. Motionvloer is in 2008 met een nieuw soort gietvloer op de markt gekomen, de Motion Solid Strong System. Door dit systeem zijn de vloeren nu nog kras-, slijt- en kleurvaster dan voorheen. Motionvloer maakt onderscheid in drie typen kleuren; mono, mix of trans. Door de unieke samenstelling blijven de kleuren helder en scherp.
Motionvloer

Pure Pasta

Ode aan de Vloer onderscheidt zich door middel van een bijzonder hoge kwaliteit en een uniek uiterlijk. Zo is de vloerlijn Pasta mooi, jong, spannend en puur. Door de spannende melange van meerdere kleuren krijgt een ruimte een speels effect. De Pasta vloerlijn is ontwikkeld in samenwerking met interieurarchitect Piet Boon. Piet Boon staat voor stoer, eenvoud en rust, hij heeft voor Ode een aantal kleuren voor de collectie samengesteld.
Ode aan de Vloer

Innovatie in gietvloeren

Gietvloeren zijn bezig aan een opmars. Het strakke, naadloze karakter en de mogelijkheid de gietvloer in elke kleur te maken zijn grote voordelen. De vloer kan geheel op het interieur aansluiten. Slijtvastheid was echter altijd een aandachtspunt. Het is Senso gelukt een nieuwe topcoating te ontwikkelen die zeer slijtvast is en mooi uitvloeit.
Senso Vloeren

Reacties