Foto: 2019/kiezen-nieuwe-vloer.jpg

Hier moet je op letten bij het kiezen van een nieuwe vloer

Van plan een nieuwe vloer te kopen? In dit artikel zullen we het hebben over de punten waar jij op moet letten als je een nieuwe vloer wilt aanschaffen?

Guido van Loon

Hierdoor weet je precies waar je op moet letten en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Wat voor soort vloer?

Als eerst is het goed om inzichtelijk te krijgen wat voor soort vloer je wilt aanschaffen. Er zijn namelijk diverse mogelijkheden waarbij het goed is om te kijken naar de persoonlijke wensen. Wat je vaak ziet is dat men kiest voor laminaat omdat het een degelijke en klassieke uitstraling heeft. Dit zorgt er dan ook voor dat het laminaat als populairst wordt ervaren. Het voordeel van laminaat is de lange levensduur, maar hier zit natuurlijk wel een kanttekening aan, want over het algemeen moet je het laminaat periodiek onderhouden om haar karastieke karakter te behouden.

Betonlook gietvloeren

Wat mensen ook vaak kiezen is de zogeheten betonlook gietvloer. Een gietvloer is een vloer waarbij er een soort beton in de vloer wordt gegoten. Hiermee krijg je een mooie industriële vloer die wel tegen een stootje kan. Je ziet vaak dat men voor deze vloer kiest in de keuken omdat het gebruikelijk is om hier het een en ander te laten vallen. De gietvloer is dan bij uitstek de vloer die je moet hebben bij zulke situaties. Hij is namelijk eenvoudig schoon te maken en dat maakt het zo fijn om deze type vloer te gebruiken voor de keuken. Daarnaast is men over het algemeen ook te spreken over de duurzaamheid van dit type vloer en dat maakt het zeker interessant om eens naar de mogelijkheden te kijken.

Laat je informeren door een specialist

Er zijn nog meer mogelijkheden als het gaat om het aanschaffen van een vloer en hierbij is het zeker aan te raden om contact op te nemen met een specialist. Hierdoor zorg je ervoor dat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan en dat is wel zo prettig, want als een vloer er eenmaal in ligt, dan is het niet gebruikelijk om nog terug te gaan.

Reacties