Foto: Een-vloer-die-alles-kan---gietvloer

Een vloer die alles kan

Een nieuwe vloer kiezen kan soms best lastig zijn. Je moet rekening houden met zoveel zaken!

Guido van Loon

Wil je een warme vloer, of juist een strakke moderne vloer? Zoek je een vloer die bestand is tegen vocht? Of een vloer die niet snel kapotgaat? Een vloer die makkelijk te reinigen is of juist lekker warm aanvoelt? In dit artikel vertellen we jou over een vloer die dit allemaal heeft!

De gietvloer

De vloer waarover wij jou vertellen, werd van oudsher veel gelegd binnen de industrie en het bedrijfsleven. Dankzij de sterke kwaliteiten van deze vloer. We hebben het over de gietvloer. Een gietvloer is gemaakt van polyurethaan. Dit wordt ook wel kunsthars genoemd. Omdat het een vloer van kunststof is, is het flexibel, sterk, waterdicht en ontzettend dun. Daarnaast is het helemaal naar wens te maken. Of je nou een lichte vloer, een grijze vloer of een betonlook wilt. Hierdoor kun je kiezen voor een vloer die warmte uitstraalt, maar die ook strak en modern is.

Weinig onderhoud

Een gietvloer wordt naadloos gelegd. Het sluit aan bij de muren. Hierdoor hoef je geen plinten meer te plaatsen. Ook heb je geen naden waar water in kan lopen of waar vuil zich kan ophopen. Dit betekent dus ook dat je weinig onderhoud nodig hebt. Plinten hoef je niet af te stoffen, naden hoef je niet leeg te peuteren en deze vloer is ook bestand tegen een (iets te natte) dweil.

Vloerverwarming

Dankzij het dunne karakter van de vloer, is het een perfecte vloer in combinatie met vloerverwarming. Je hoeft dus geen koude voeten te krijgen en het is zelfs fijn om lekker op de grond te zitten. Hij is slechts 2 tot 3 millimeter (millimeter!) dik. Daarnaast warmt polyurethaan snel op en het houdt de warmte vast. Mocht je nog geen vloerverwarming hebben, kun je deze ook direct laten leggen. Scheelt weer lelijke radiatoren en buizen in de woning.

Epoxy in de garage

Wil je in de garage een gietvloer? Kies dan niet voor een gietvloer van polyurethaan, maar voor een epoxy gietvloer. Epoxy is naast bestand tegen vuil en vocht ook bestand tegen chemicaliën. Hierdoor kun je soms best even een beetje knoeien met olie of vet. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de epoxy gietvloer in jouw woning te doen.

Je vraagt je vast af: wat zijn de kosten gietvloer? De gietvloer prijzen zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters, maar ook welk type vloer je kiest, welke kleur, welke afwerking en of je kiest voor vloerverwarming inclusief. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf de gietvloer te leggen. Dit kan je tot wel tachtig procent besparen. Wees er echter wel zeker van dat je dit aandurft. Zo kun je jezelf vooraf goed informeren en weten aan welke voorwaarden jouw ondervloer moet voldoen.

Reacties