De mooiste gietvloeren voor in huis

Wanneer je een woning hebt gekocht of er een gaat huren, dan wil je natuurlijk dat het huis er zo goed mogelijk uit komt te zien.

12 Juni 2021

Er zijn een aantal punten in een woning die mensen meteen opvallen. Denk hierbij aan de keuken, de badkamer, maar ook aan de vloer. Zaak is dus om hier voldoende aandacht aan te besteden. Mocht jij nog op zoek zijn naar een goede vloer, dan gaat dit artikel jou mogelijk helpen. In dit artikel gaan we het namelijk hebben over gietvloeren. Dit type vloer kan gegoten worden en dat wordt gezien als een voordeel. Dit is niet het enige voordeel dat deze vloeren te bieden hebben. Niet voor niets vind je deze vloeren ook veel terug in bedrijfspanden. Mocht jij willen weten welke voordelen gietvloeren allemaal te bieden hebben, lees dan verder!

Prachtige uitstraling

Wanneer we het hebben over gietvloeren, dan hebben we het over vloeren met een prachtige uitstraling. Er zijn erg veel soorten gietvloeren en iedere vloer heeft weer een andere uitstraling. Doordat deze vloeren in vrijwel iedere kleur te verkrijgen zijn kan je ervoor zorgen dat de vloer perfect bij jouw woning past. Een mooi voorbeeld van een gietvloer die momenteel erg populair is, is de betonlook gietvloer.

 

Wanneer we het hebben over deze vloer, dan hebben we het over een vloer zonder naden. Dit zorgt voor een strakke uitstraling, echter is dit ook nog eens enorm hygiënisch. Er kan namelijk geen vuil ophopen tussen de naden van de vloer omdat deze er simpelweg niet zijn.

Makkelijk te reinigen

Gietvloeren zijn makkelijk te reinigen en zijn ook nog eens goed bestand tegen vocht en heeft de vloer geen reliëf. Mocht je de vloer willen schoonmaken, dan kan je dit al doen met een stofzuiger en een bezem en dat is natuurlijk top. Aan te raden is ook om de vloer eens in de zoveel tijd te dweilen. Het schoonmaken gaat erg gemakkelijk, dit heb je zo gedaan en daarom kiezen veel mensen ervoor om deze vloer te kopen.

 

Wat ook wel fijn is aan deze vloer is dat deze goed tegen een stootje kan. Je hoeft niet bang te zijn dat de vloer snel beschadigd. De vloer is hard, maar ook een beetje flexibel. Het materiaal van de vloer kan gezien worden als stootvast en het is ook fijn om over de vloer te lopen. Wat ook ideaal is, is wanneer je thuis aan fitness doet. Laat je een keer een gewicht vallen, dan zit er niet meteen een deuk in de vloer. Ideaal toch?

De beton cire vloer

Mensen die fan zijn van de gietvloer kiezen vaak ook voor een beton cire vloer. De eigenschappen zijn bijna hetzelfde, enige verschil is dat deze vloer minder flexibel is, ook wordt hij op een andere manier gelegd. Dit wordt namelijk volledig uitgevlakt door een vakman en deze vakman doet dit met de hand. Wil jij deze vloer op de wanden aanbrengen? Dan behoort dat ook tot de mogelijkheden!

 

Reacties