Foto: /279949.jpeg

Het effect van zonwering op de waarde van uw woningen

De laatste jaren is men steeds meer bezig om minder energie te gebruiken bij het gebruik van gebouwen.

De laatste jaren is men steeds meer bezig om minder energie te gebruiken bij het gebruik van gebouwen.

Naast energiegebruik is ook duidelijk geworden dat comfort net zo belangrijk is. Hierdoor is er ook eindelijk goed gekeken naar de oververhitting in woningen.

 

Dat wil zeggen dat binnen de EPC normen zonwering een positieve waardering krijgt. Ondanks dat het niet direct een energiebesparing geeft, voorkomt het grotendeels de opwarming van de steeds beter geïsoleerde huizen van tegenwoordig. De EPC wordt uitgedrukt in een getal. Dit getal heeft men bij de start gezet op 1 en zal in 2020 op 0 moeten staan. Dat wil zeggen dat de nieuwbouw-woningen die in 2020 worden gebouwd energieneutraal zullen zijn. De huidige minimale norm is 0,6. Zonwering kan daar in het beste geval 0,08 aan bijdragen. Kortom een bijdrage van meer dan 10%.

Voor Schellekens & Schellekens redenen om samen met Hunter Douglas het Full Screen Serviceplan te ontwikkelen: een totaal concept van advies tot en met onderhoud en natuurlijk vervanging van zonwering. Op de site www.fullscreenservice.nl is alle informatie over dit concept te vinden.

Publicatiedatum: 24 februari 2012

Meer informatie: www.fullscreenservice.nl

Reacties