HomEvap Bevochtiger

De HomEvap Bevochtiger is een legionella veilig, energievriendelijke luchtbevochtiger die direct wordt aangesloten op een WTW-installatie.

De HomEvap Bevochtiger

De bevochtiger is uitgerust met een legionellafilter voor een legionela veilige werking en een heater om het rendement te verhogen.

De bevochtiger is aangesloten op een leidingwatertoe- en afvoervoer. U hoeft hem dus niet bij te vullen. De werking van de HomEvap is gebaseerd op het natuurlijke proces van waterverdamping.

De droge lucht stroomt door een waterabsorberend glasfibermatrix en neemt de waterdamp van het vochtige oppervlak op. Hierdoor daalt de temperatuur en stijgt de relatieve luchtvochtigheid. Dit proces is zeer efficiënt en verbruikt de minste energie van alle bevochtigers.

De watertoevoer is begrensd waardoor er geen risico op overbevochtiging is. De bevochtiger is uitgerust met een legionellafilter, om legionella besmetting uit te sluiten. Verder heeft de bevochtiger een heater om de bevochtigingscapaciteit te verhogen.

De bevochtiger wordt standaard geleverd met een wireless bedieningspaneel. Daarnaast kan de unit met aangestuurd worden middels:
- Modbus/Bacnet,
- 0-10 volt,
- Aan/uit contact
- Externe hygrostaat
- Volledig automatisch middels extra kanaalsensor

Voordelen: stil, energiezuinig, vult automatisch, legionella veilig