Bescherm uw gezondheid door een goede luchtvochtigheid!

Een te vochtige woning is ongezond en oncomfortabel. Te droge lucht echter ook. Het is belangrijk dat de luchtvochtigheid in de woning in balans is.

Gezond binnenklimaat

Een goede luchtvochtigheid in uw woning draagt bij aan een comfortabel en bovendien gezond binnenklimaat. De optimale luchtvochtigheid ligt tussen de 40 en 60 procent. Daalt de luchtvochtigheid onder de 40 procent dan kan men last krijgen van bijvoorbeeld een droge keel, droge lippen en ogen en soms zelfs een jeukende huid. Vooral in de wintermaanden bevat de lucht minder vocht en worden de klachten erger. Daarnaast is droge lucht nadelig voor houten vloeren, muziekinstrumenten en kunst.

Het belangrijkste voordeel van onze luchtbevochtigers is dat ze de luchtkwaliteit verbeteren. Daarmee leveren ze een directe bijdrage aan de gezondheid van de gebruikers. Bovendien is de werking eenvoudig, veilig en zeer energiezuinig. De HomEvap Bevochtiger hoeft niet handmatig bijgevuld of geleegd te worden. Ze is aangesloten op het waterleidingnetwerk en de riolering. Dit maakt de HomEvap Bevochtiger onder andere erg onderhoudsvriendelijk, maar er zijn nog meer voordelen:

• Een volledig automatische werking
• Geen kans op legionellabesmetting
• Geruisloos in gebruik
• Te bedienen via diverse intuïtieve besturingsmogelijkheden
• Een eenvoudige installatie
• Ze passen op elk centraal ventilatiesysteem
• Ze maken het leven voor mensen met ASTMA en COPD een stuk dragelijker

Uit onderzoek van de prestigieuze Harvard University bleek dat een gezond leefklimaat binnen gebouwen gebaseerd is op negen cruciale pijlers: ventilatie, verlichting, geluid, waterkwaliteit, algehele veiligheid, luchtkwaliteit, luchtbevochtiging, stof en thermisch comfort. HomEvap producten voldoen aan maar liefst 44 procent van deze vereisten!

Onze producten vullen de marktvraag naar compacte, automatische oplossingen tegen verdroging in de winter door WTW-ventilatiesystemen in. Een WTW-installatie draagt de warmte van de afgevoerde binnenlucht over aan verse, nog niet opgewarmde buitenlucht. Met een WTW-installatie kan er dus een aanzienlijke besparing op energiekosten worden gerealiseerd. Het nadeel ervan is alleen dat door deze manier van ventileren de lucht in een ruimte veel droger wordt. Onze producten lossen dit probleem op.

De HomEvap Bevochtiger
Een goede luchtvochtigheid in een woning draagt bij aan een comfortabel binnenklimaat. Daalt de luchtvochtigheid onder de 40 procent dan kutn u als bewoner last krijgen van een droge keel, droge lippen en ogen en soms zelfs een jeukende huid. In de wintermaanden bevat de lucht nog minder vocht en worden de klachten erger. Ook is droge lucht nadelig voor houten vloeren, muziekinstrumenten en kunst.

De HomEvap Bevochtiger is ontwikkeld om deze klachten te voorkomen en te verminderen door vocht te verdampen en deze door de ventilatielucht mee te laten nemen de ruimte in.

Comfort en gemak
Het bevochtigt eenvoudig en energiezuinig de binnenlucht. De bevochtiger is aangesloten op het waterleidingnetwerk en de riolering. Hierdoor hoeft de luchtbevochtiger niet handmatig bijgevuld te worden of te worden geleegd.

Werking
De bevochtiger wordt na de WTW-installatie in het toevoerkanaal gemonteerd. De inkomende droge ventilatielucht stroomt door een waterabsorberende glasfibermatrix. De droge lucht neemt vervolgens de waterdamp van het glasfibermatrix op. Hierdoor stijgt de relatieve luchtvochtigheid van de inkomende ventilatielucht. De ingebouwde heater verhoogt de capaciteit en het rendement, maar alleen als dit nodig is. Dit proces is zeer efficiënt en verbruikt zeer weinig energie. De werking is standaard te controleren via een wireless bedieningspaneel of andere besturingsmogelijkheden zoals domotica gestuurd door Modbus/Bacnet.