Schilderwerken

Goed schilderwerk is mooi om naar te kijken, maar zorgt ook voor de nodige bescherming van uw woning.

Schilderwerken

Goed binnen schilderwerk is mooi om naar te kijken, maar zorgt ook voor de nodige bescherming van uw woning. Het schilderen van plafonds is een klus die veel mensen graag aan een professionele schilder overlaten, omdat het een vervelende klus is.

Voordelen van schilderwerk

• Gemakkelijk: een grote reden voor het kiezen voor een professionele schilder is natuurlijk dat het erg gemakkelijk is.

• Snel: schilders werken natuurlijk elke dag en hierdoor zijn ze erg snel geworden.
• Kwaliteit: goede schilders werken met kwalitatieve materialen en gebruiken goede verf, rollers en andere gereedschappen.
• Precisie: doordat schilders vaak jaren ervaring hebben, kunnen ze erg precies te werk gaan.
• Goedkoop: het inhuren van een schilder hoeft niet duur te zijn. Kies je voor spuitwerk in plaats van handmatig sausen, dan betaal je gemiddeld maar €8 per vierkante meter. Neem je een schilder aan in de wintermaanden – een winterschilder – dan kun je soms wel 30 procent korting krijgen.
• Specialistisch: is jouw klus wat specialistischer, dan kun je een schilder uitkiezen die dit specialisme heeft.
• Advies: schilders kunnen je adviseren over kleurgebruik, technieken en methoden

Meer informatie over schilderwerken op Schildergids.be

Binnen schilderwerken
Goed binnen schilderwerk is mooi om naar te kijken, maar zorgt ook voor de nodige bescherming van uw woning. Het schilderen van plafonds is een klus die veel mensen graag aan een professionele schilder overlaten, omdat het een vervelende klus is.

De schilderexpert schroeft lampen los en zorgt ervoor dat de muren en meubels zijn afgedekt. Kunststof kozijnen laten schilderen of keukenkastjes verven , meubels verven , en tegels verven , en wilt u gebruik maken van goed opgeleid.

Plafonds schilderen
Schilderen zonder spatten is mooi, maar zorg ook dat je de vloer goed afdekt met afdekfolie en zorg dat de middenruimte goed vrij en dus beloopbaar is. Maak het plafond stofvrij met een droge doek en plak randen zoveel mogelijk af.

Dit voorkomt uiteraard strepen en vlekken op de muur. Een primer zorgt ervoor dat de verf veel beter aan een bepaalde oppervlakte hecht, evenals kan een primer werken tegen roet- en vochtvlekken, korrelige ondergronden, zuigende ondergronden, etc. Zo voorkom je dat de verf te snel droogt, waardoor je mogelijke strepen niet meer kan overschilderen. Schilder het plafond bij daglicht en werk zo veel mogelijk tegen het licht in. Zo kun je het beste zien waar je laatst geverfd hebt.

Schilderwerk kosten

 • Muur € 15 tot € 20 per m² Afhankelijk van soort verf en aanbreng
 • Plafond € 12 tot € 20 per m² Latexverf, 2 keer sauzen
 • Trap € 15 tot € 20 per traptrede 2 keer grondverf en een eindlaag
 • Raam € 15 tot € 25 per raam 3 dikteranden tot 100mm breed
 • Gevel € 20 tot € 40 per m² Eén laag primer en twee lagen afwerking
 • Deur € 70 tot € 110 per deur Voorlakken en aflakken

Lees meer over de kosten van de schilder.

Keuken schilderen
Wanneer u de keuken laat schilderen, kunt u er ook voor kiezen om andere onderdelen in uw huis onder handen te laten nemen. Het is belangrijk om een goede, gedegen verfsoort te kiezen voor het schilderwerk in uw woonhuis. Plak alle randen van de tegels, keukenapparatuur, houtwerk en het aanrecht af met afplaktape. Ga altijd veilig te werk als je tijdens het schilderen een huishoudtrap gebruikt. Gebruik voor het plafond en de muren in je keuken reinigbare muurverf.

Buitenschilderwerken
Buitenschilderwerk valt onder het opnieuw of laten overschilderen van uw woonhuis en is natuurlijk niet alleen maar om uw woning mooi te laten lijken. Goed buitenschilderwerk zorgt ervoor dat uw huis een compleet nieuw aangezicht krijgt. Omdat het belangrijk is dat het buitenschilderwerk in een keer goed gebeurt, is het zaak om voor de beste kwaliteit buitenschilderwerk te gaan. De beste tijd van het jaar om je huis buiten te laten overschilderen is rond april tot er met oktober.

Muren schilderen

Dit doe je met muurglad, waarmee je snel en effectief structuurverf, glasvezelbehang en grove beschadigingen kunt wegwerken. Werk de muur vervolgens af met de door jou gekozen muurverf. Stofzuig de vloer voor de laatste eindlaag en stel andere werken in huis die stof kunnen veroorzaken even uit tot na je schilderklus.

Gevel schilderen
Het schilderen van uw gevel is een klus die ongeveer eens in de 6 à 10 jaar nodig is. De buitenmuur schilderen is belangrijk voor een goede uitstraling van uw woning, maar nog belangrijker is de beschermende functie. De kostprijs voor het laten schilderen van een gevel is afhankelijk van de ondergrond, het soort verf dat men gebruikt en het aantal vierkante meter. Je gevel schilderen is onlosmakelijk verbonden aan een goede schilderbeurt van je buitenschrijnwerk. Voordat je begint met je gevel schilderen is een goede inspectie van de ondergrond een absolute must.

De gemiddelde prijs om een gevel te laten schilderen schommelt tussen de €20 en €40 euro per m² (1 primerlaag en 2 afwerkingslagen). Goed buitenschilderwerk is onmisbaar voor je woning, het zorg voor een goede bescherming van je huis en een mooie afwerking. Een goede kwaliteit van een geschilderde gevel is noodzakelijk aangezien een gevel heel wat te verduren krijgt en dus goed beschermd moet zijn. Als je toe bent aan een nieuwe kleur gevel, dan raden wij ten alle tijden aan om een specialist in te schakelen die goed advies kan geven om de kunststof gevelbekleding te behandelen. Om gevelbekleding schilderen moet er een andere werkwijze gehanteerd worden, in vergelijking met het schilderen van een houten gevel. Buitenschilder € 35 - € 40

Dakgoten schilderen
Voor het schilderen van uw dakgoot van pvc, kunststof of trespa schakelen wij onze buitenschilder in. Door jarenlange ervaring weet de schilder precies welke voorbereiding hij moet treffen en zorgt hij voor het verven van uw dakgoot met de juiste verf. Onze buitenschilder weet precies hoe hij dakgoten van hout, kunststof, pvc of trespa moet schilderen en zorgt dan ook graag voor het schilderen uit tegen lage prijzen. Omdat dakgoten verkrijgbaar zijn in verschillende materialen, is het belangrijk om te weten van welk materiaal uw dakgoot is.

Zo kunt u de verf hierop aanpassen en zorgt u voor de juiste manier van schilderen van de dakgoot. Voor het schilderen van kunststof dakgoten (PVC) en kunststof waterafvoeren gebruik je het best een solventgedragen lak die geschikt is voor gebruik buiten. De meeste dakcoatings zijn geschikt voor het coaten van veelvoorkomende dakbekleding materialen (beton, bitumen, metaal, steen etc.) (in sommige gevallen is er wel een primer nodig) Maar de beste dakcoating is ook afhankelijk van de eisen die je stelt, het beschikbare budget en hoe vaak je onderhoud wilt plegen. Zelfs bij regenweer, vorst of stilstaand water kunt u deze coating gebruiken voor het renoveren of herstellen van uw dak.

Verfsoorten:

 • Alkydverf: alkydverven zijn over het algemeen de meeste bekende soort verf onder schilders, klussers en consumenten. Dit type verf wordt veelal gebruikt voor houten ondergronden zoals kozijnen, deuren en geveltimmerwerk, zowel voor binnen als buiten.
 • Acrylaatverf: wen groot voordeel van acrylaatverf ten opzichte van alkydverf is dat acrylaat niet vergeelt. Het probleem "donkervergeling" bij toepassingen voor binnen is dus niet aan de orde.
 • Hybrideverf: wen hybrideverf is een verf waarvan het bindmiddel uit twee soorten bestaat. Kort gezegd kan er worden gezegd dat er twee soorten verf zijn samengevoegd waardoor er een verf is ontstaan met de eigenschappen van deze twee soorten verf.
 • 2 componenten epoxy coatings: in tegenstelling tot 1 component verven kunnen deze coatings in veel dikkere lagen worden aangebracht, wat de duurzaamheid bij frequente belastingen ten goede komt.
 • 2 componenten Polyurethaan coatings: polyurethaan is (enigszins) flexibel en rekbaar. Daarom worden 2 componenten vloercoatings vaak verkocht voor vloeren die enigszins kunnen "veren"/doorzakken, wanneer de vloer wordt belast.
 • Chloorrubberverf: chloorrubberverven worden voornamelijk toegepast op staal(constructies) en beton in vochtige milieus. Ze zijn zeer afsluitend en hebben een relatief hoge elasticiteit. Chloorrubberverven zijn, net zoals bitumenverven, reversible, d.w.z. oplosbaar in hun eigen oplosmiddel.
 • Bitumverven: bitumenverven zijn niet slijtvast en niet bestand tegen Uv-straling. Deze verven zijn dus uitsluitend geschikt voor onder de grond of op schaduwrijke plaatsen.
 • Natuurverven: bij natuurverf maakt men gebruik van zoveel mogelijk "natuurlijke" grondstoffen zoals lijnolie, pigmenten als oker, omber, en ijzeroxide en terpentijn als verdunningsmiddel.