Schilderwerk in en rondom huis: zelf doen of uitbesteden?

Het schilderwerk in en rondom je woning – ga je het zelf doen of is het toch beter om er een professionele schilder voor in te schakelen?

Guido van Loon 23 Juni 2020

Beide opties hebben zo zijn voor- en nadelen. In dit artikel zetten we de positieve punten van zowel het uitbesteden als het zelf schilderen op een rij. Hopelijk kun je op deze manier een goede keuze maken!

Zelf doen: geld besparen

De grootste reden om het schilderwerk zelf te doen, is om geld te besparen. Je kunt helemaal zelf bepalen hoeveel geld je uitgeeft aan materialen en verf. Even een ritje naar de bouwmarkt en je kunt dezelfde dag nog aan de slag. Voor een hele grote klus kun je de hulp van familie of vrienden inschakelen. Die kun je in de meeste gevallen wel uitbetalen in een gezellige barbecue.

Uitbesteden: verzekerd van kwaliteit

Als hobbyklusser beheers je waarschijnlijk geen echte schildertechnieken. Dit kun je vaak terugzien in het resultaat. Als je een professionele schilder inhuurt, ben je altijd verzekerd van hoge kwaliteit. Het vinden van een goede vakman in jouw buurt is daarnaast helemaal niet moeilijk. Op de website van Zoofy kun je allerlei klusjesmannen en vakmensen vinden. Van schilder en stukadoor tot loodgieter en elektricien. Jij bepaalt welke professional het beste bij de klus past en maakt direct online een afspraak. Zoofy biedt daarnaast 100% kwaliteitsgarantie op het eindresultaat. Klinkt goed, toch?

Zelf doen: je eigen tempo bepalen

Als je zelf gaat schilderen, kun je ook helemaal je eigen tempo bepalen. Een klus hoeft niet in één keer klaar te zijn. Je kunt ook meerdere dagen werken in kleine stapjes. Zo is het dus eenvoudig aan te passen aan je planning.

Uitbesteden: tijd besparen

Het grote voordeel van het inhuren van een schilder is dat het werk veel sneller klaar is. Dit is erg handig als er tijdsdruk achter zit of wanneer je het schilderwerk gewoon snel gedaan wilt hebben.

Zelf doen: experimenteren en creatief bezig zijn

Het leukste aan zelf schilderen is het experimenteren met kleuren en verfsoorten. Je kunt op je gemak verschillende dingen testen voordat je er echt mee aan de slag gaat. Laat je creativiteit maar eens helemaal gaan!

Uitbesteden: professionele voorbereiding en afwerking

Zie je de voorbereidingen niet zo zitten? Bijvoorbeeld omdat de ondergrond nog schoon en egaal gemaakt moet worden? Of omdat je een paar meter boven de grond moet werken? Een professionele schilder draait hier zijn hand niet voor om. Hoge ladders en lastige ondergronden zijn allemaal geen probleem. Daarnaast zorgen ze er altijd voor dat de afwerking perfect in orde is.

Heb jij je keuze al gemaakt? Ga je het schilderwerk zelf doen of toch uitbesteden?

Reacties